Home » Știință » Rezerva, URIAŞĂ, de uraniu din ocean ar putea alimenta planeta cu electricitate pentru următorii 10.000 de ani

Rezerva, URIAŞĂ, de uraniu din ocean ar putea alimenta planeta cu electricitate pentru următorii 10.000 de ani

Rezerva, URIAŞĂ, de uraniu din ocean ar putea alimenta planeta cu electricitate pentru următorii 10.000 de ani
Publicat: 02.03.2017
Uraniul reprezintă un procent mic al particulelor din ocean, aproximativ trei părţi per miliard sau echivalentul unui bob de sare dizolvat într-un litru de apă.

Pe Pământ oceanul ajunge la o cantitate de 1,3 sextrilioane de litri. În această cantitate imensă se regăseşte foarte mult uraniu care ar putea fi utilizat pentru alimentarea cu energie electrică a locuinţelor, relatează Seeker

Japonia a început să dezvolte metode de extragere a uraniului din apă, Statele Unite ale Americii şi China urmându-i exemplul. În apă uraniul se află legat de doi atomi de hidrogen într-o moleculă numită uranil. Uranilul are o îsarcină pozitivă, aşadar în timpul încercărilor anterioare de extragere, experţii au profitat de acest lucru. 

Pentru a capta uranilul, făşi lungi de plastic acoperite de o chimicală cu sarcină negativă (oxină) au fost scufundate sub apă timp de câteva luni pentru a absorbi uraniul. Apoi făşiile au fost aduse la suprafaţă şi puse într-o baie acidă pentru eliberarea uranilului şi regenerarea fibrelor pentru ca acestea să poată fi utilizate din nou. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase