Home » D:News » Ce este uraniul? Explicaţia ciudată oferită de Donald Trump: ,,Nimeni nu vorbeşte despre asta”

Ce este uraniul? Explicaţia ciudată oferită de Donald Trump: ,,Nimeni nu vorbeşte despre asta”

Publicat: 21.02.2017
În cadrul unei conferinţe de presă, Donald Trump a făcut o declaraţie halucinantă despre uraniu.

,,Ştiţi ce este uraniul, da? Este acel lucru numit şi armă nucleară. Şi alte lucruri. Sunt multe lucruri făcute din uraniu, inclusiv lucruri rele. Dar nimeni nu vorbeşte despre asta,” a spus el

Uraniul este un metal radioactiv care are cea mai mare masă atomică dintre materialele naturale, notează IFL Science.  

Materialul este solid când se află la temperatura camerei şi poate fi găsit sub două forme: Uraniu-238 şi Uraniu-235. Aceşti doi izotopi au un număr diferit de neutroni care le schimbă proprietăţile fizice. Uraniul poate fi utilizat şi în scopuri destructive, dar şi pentru producerea energiei nucleare. 

Desigur, nu pot fi uitate evenimentele tragice de la Hiroshima şi Nagasaki, efectele sale dramatice i-au făcut pe japonezi să depună eforturi uriaşe pentru interzicerea utilizării armelor nucleare. 

Uraniul, din fericire, nu este utilizat doar pentru ,,lucruri rele,” este şi o sursă puternică de energie, contribuind la producerea a 20% din producţia de energie a Statelor Unite ale Americii şi 11% din electricitatea întregii planete. 

Producţia de electricitate în centralele energetice utilizează acelaşi tip de fisiune precum cea din bombele nucleare, însă procesul este realizat într-un reactor, iar reacţia este controlată.  Puterea distructivă a centralelor nucleare nu poate fi negată, însă riscurile sunt uneori exagerate de către opinia publică. În cadrul unui raport a fost estimat faptul că pentru o persoană care a murit din cauza energiei nucleare alte 4.000 au murit din cauza cărbunelui

Cărbunele distruge calitatea aerului şi măreşte concentraţia de mercur din oceane. Pentru a reduce dependenţa umanităţii de combustibilii fosili, ar trebui utilizată atât energia nucleară, cât şi cea sustenabilă, spun cerccetătorii. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase