Home » Știință » Ce efect are o explozie nucleară asupra berii? Rezultatul este remarcabil

Ce efect are o explozie nucleară asupra berii? Rezultatul este remarcabil

Publicat: 29.04.2017
Explozia nucleară reprezintă unul dintre cele mai mari coşmaruri ale omenirii, existând pericolul declanşării unui război nuclear care ar aduce distrugeri extrem de mari.

Totuşi, nu totul este distrus, conform unui studiu inedit. Există de fapt o şansă mare ca supravieţuitorii unui război nuclear să se bucure de băuturile răcoritoare lăsate pe suprafaţa de altfel sterpă a zonelor post-apocaliptice, relatează Science Alert.

Din 1945 până în 1960, guvernul SUA a efectuat mai multe serii de teste ale bombelor atomice de suprafaţă în deşertul Nevada.

O serie din 1955, numită Operaţiunea Teapot, includea detonarea a 14 bombe nucleară pentru a testa efectele acestora asupra diverselor materiale şi produse, inclusiv sticle şi cutii de suc şi bere.

Experimentele au dus la elaborarea unui studiu publicat în 1957 numit ”Efectul exploziilor nucleare pe băuturile comerciale” (The effect of nuclear explosions on commercially packaged beverages).

Savanţii de atunci au plasat aceste băuturi la diverse distanţe şi în diverse locuri, unele au fost îngropate, iar altele au fost lăsate la suprafaţă, în baxuri.

Cele mai apropiate erau la doar 322 de metri şi, desigur, aceastea aveau cel mai mare nivel de radioactivitate, dar şi aşa, radioactivitatea era prea scăzută pentru a nu fi consumate. Aşadar, băuturile care au rezistat exploziei pot fi consumate chiar şi în urma expunerii la radiaţii. Totuşi, chiar dacă băuturile nu AU un nivel ridicat de radioactivitate, este posibil ca ambalajul acestora să aibă, lucru în principal valabil pentru ambalajele din metal.

Credit: FEMA

Bineînţeles, aceasta nu ar fi prima grijă a supravieţuitorului unei explozii nucleare. Miza principală a întregului studiu a fost de a vedea urmările reprezentate de o explozie nucleară, care au în vedere răspândirea norului radioactiv alcătuit din cenuşă şi praf, care creşte în dimensiune proporţinal cu explozia nucleară, după cum arată imaginea de mai sus.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Care este diferenţa dintre bomba atomică şi bomba cu hidrogen?

Bomba Ţarului, cea mai puternică bombă nucleară. TOPUL celor mai mari explozii nucleare din istorie

Cate bombe nucleare vor distruge lumea?

Aceste IMAGINI prezintă consecinţele dezastrului de la Cernobîl

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase