Home » Știință » Bărbaţii au creierul mai mare decât cel al femeilor, dar femeile au memoria mult mai bună

Bărbaţii au creierul mai mare decât cel al femeilor, dar femeile au memoria mult mai bună

Publicat: 10.05.2017

Unii bărbaţi susţin că partenerele lor au creierul mai mic, fapt ce nu este neapărat greşit, însă conform cercetătorilor femeile se descurcă mult mai bine în cadrul testelor de memorie.

Bărbaţii au creierul cu 14% mai mare decât femeile, conform tomografiilor realizate asupra a 900 de femei şi bărbaţi din Olanda. Însă experţii sugerează că activitatea cerebrală a femeilor este mult mai crescută, informează Mail Online. 

În cadrul celui mai recent studiu realizat de către cercetătorii Universităţii Erasmus, femeile sunt mai puţin inteligente decât bărbaţii, cu  o diferenţă de indice al IQ-ului de 3,75. Principalul autor, dr. Dimitri van der Linder, a declarat: ,,Creierul bărbaţilor este mai mare decât cel al femeilor, analizele noastre sugerează că aceasta ar fi cauza diferenţei din cadrul testelor de IQ. Conform cercetărilor anterioare, creierul femeilor procesează mult mai uşor informaţia.”

Studiul susţine afirmaţiile controversate ale lui Darwin din secolul XIX conform cărora creierul bărbaţilor ar fi mai mare decât cel al femeilor.

Ultimul studiu a analizat tomografiile şi testele cognitive realizate asupra a 896 de subiecţi cu vârsta între 22 şi 37 de ani. Studiul publicat în revista Intelligence sugerează că bărbaţii au obţinut scoruri mult mai mari la secţiuni precum inteligenţă sau conştientizare spaţială. Însă femeile au obţinut un scor mult mai mare la testele de memorie.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Care sunt efectele înjurăturilor asupra creierului? Cercetătorii vin cu un răspuns surpinzător

Cu ajutorul unei tehnici inovatoare, pielea umană a fost transformată în celule nervoase

Acestea sunt alimentele care te fac mai deştept

Articularea cuvântului ”stres” atunci când eşti stresat accentuează această stare. „Nu mai putem gândi limpede și suntem cuprinși de anxietate”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase