Home » Știință » Savanţii au realizat prima baterie dizolvabilă, ceea ce reprezintă un pas important în protejarea mediului

Savanţii au realizat prima baterie dizolvabilă, ceea ce reprezintă un pas important în protejarea mediului

Savanţii au realizat prima baterie dizolvabilă, ceea ce reprezintă un pas important în protejarea mediului
Publicat: 27.05.2017
De cele mai multe ori se consideră că valoarea unei baterii constă în durata vieţii. O baterie care nu moare niciodată sună bine desigur, dar o baterie care moare, dar este făcută să se dizolve? Pentru mediu sună cu siguranţă bine, aşadar, sună bine şi pentru om.

Invenţia recentă a unei baterii autodistructive a făcut valuri, cel puţin în Statele Unite, atunci când Reza Montazami, inginer şi profesor la Iowa State University şi-a prezentat invenţia, scrie Curiosity.

Bateria este extrem de mică, cu dimensiuni de 5X6 mm şi o grosime de 1 mm. Conţine un anod, catod şi un electrolit. Din acest punct de vedere nu este diferită de majoritatea bateriilor. Ceea ce o diferenţiază este alcătuirea externă, din două straturi de polivinil alcool. Acestea cauzează la contactul cu apa o reacţie care dizolvă complet bateria, cu excepţia unei anumite cantităţi de nanoparticule care nu se pot degrada. Acelaşi proces are loc şi când bateria este expusă la căldură sau la lumină. Întregul proces durează aproximativ jumătate de oră.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum să confecţionezi o baterie acasă. Nu e atât de complicat – VIDEO

Tehnologie REVOLUŢIONARĂ. Au fost inventate bateriile care nu folosesc substanţe toxice pentru a genera electricitate

Sindromul bateriei descărcate. 90% din oameni suferă de această anxietate. Reacţia de panică e similară cu cea a femeii din acest VIDEO

Ce se întâmplă în interiorul unei baterii înainte să explodeze

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase