Performanţele cognitive ale femeilor nu sunt afectate de ciclul menstrual

09 07. 2017, 19:00

În cadrul studiului a fost analizat un număr mare de subiecte în perioada a două cicluri menstruale. Echipa formată din cercetători de la Şcoala de Medicină din Hanovra şi Spitalul Universitar din Zurich a monitorizat şi analizat 68 de femei pentru a observa schimbările cognitive în timpul diferitelor etape ale ciclului menstrual, informează Science Daily. 

După analizarea rezultatelor colectate în urma primului ciclu menstrual, s-au detectat schimbări minore ale performanţelor cognitive şi de atenţie, însă în cazul celui de-al doilea ciclu menstrual nu au fost observate aceleaşi schimbări.  În urma analizelor de-a lungul unei perioade de timp, experţii nu au descoperit diferenţe majore ale performanţelor individelor. 

,,Schimbările hormonale asociate ciclului menstrual nu au avut efect şi asupra performanţelor cognitive. Deşi pot exista excepţii, abilităţile cognitive per total nu au fost dereglate de schimbările hormonale din perioada ciclului menstrual,” a declarat profesorul Brigitte Leeners. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Animalul pe care ar trebui să îl EVIŢI atunci când eşti la menstruaţie
 
Cum s-au schimbat românii în ultimii 100 de ani
 
Cercetătorii au reprodus în laborator un ciclu menstrual complet. ”Este util în varii domenii medicale”
 
Această femeie a petrecut 26 de ani din viaţă cu dureri abdominale insuportabile. Când au descoperit cauza doctorii au fost surprinşi