Home » Stiinta » Prima armă cu laser din lume este pregătită pentru luptă şi va revoluţiona conflictele armate

Prima armă cu laser din lume este pregătită pentru luptă şi va revoluţiona conflictele armate

Autor: Alexandru Voiculescu 07.20.2017
Prima armă cu laser din lume este pregătită pentru luptă şi va revoluţiona conflictele armate
Prima armă care foloseşte laserul este gata de acţiune, conform oficialilor americani. Această armă poate distruge drone şi alte obiecte mici cu o acurateţe remarcabilă.

Laserul, cunoscut sub numele de Laser Weapons System (LaWS), pare desprins dintr-un film SF, dar este funcţional în întregime, scrie Live Science.

LaWS se găseşte la bordul USS Ponce, o navă de transport aflată acum în Golful Persic.

Lt. Cale Hughes, un ofiţer al prototipului, susţine că „operaţional vorbind, funcţionează ca un pointer cu laser”.

Impulsurile laserului sunt silenţioase şi invizibile şi de asemenea, este extrem de rapid, călătorind cu viteza luminii, de 50.000 de ori mai rapid ca o rachetă balistică intercontinentală, de tipul celei pe care o testează Coreea de Nord.

Sistemul de 40 de milioane de dolari necesită un echipaj de trei oameni şi un generator mic pentru a alimenta electric dispozitivul. Totuşi, fiecare impuls este ieftin, fiind aproximativ un dolar fiecare tragere.

În afară de a fi capabil să neutralizeze ţinte din aer, laserul poate distruge obiecte din apă. Spre exemplu, dacă laserul este ţintit la o navă inamică, aceştia pot distruge motorul şi nimic altceva. „Acest tip de precizie este ceva ce nu poţi avea cu arme convenţionale”.

Regulile Convenţiei de la Geneva interzic utilizarea laserelor direct asupra oamenilor. Statele Unite vor respecta acest protocol, astfel laserul va avea menirea de a neutraliza doar dispozitivele inamice.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum va arăta cel mai mai mare laser din lume? Iată tot ce vrei să ştii despre cel mai important proiect ştiinţific din istoria României

Cel mai puternic laser cu raze X poate încălzi materia la 2 milioane de grade Celsius!

Armata americană va construi cea mai puternică armă laser pe care a avut-o până acum

Ruşii lucrează la construcţia unui laser la fel de puternic ca bomba cu hidrogen