Home » Știință » Decesele cauzate de cancerul la plămâni la nefumători s-ar putea dubla în viitor. „Duşmanul ascuns” cu care ne confruntăm în fiecare zi

Decesele cauzate de cancerul la plămâni la nefumători s-ar putea dubla în viitor. „Duşmanul ascuns” cu care ne confruntăm în fiecare zi

Decesele cauzate de cancerul la plămâni la nefumători s-ar putea dubla în viitor. „Duşmanul ascuns” cu care ne confruntăm în fiecare zi
Publicat: 21.08.2017
Decesele cauzate de cancerul la plămâni chiar şi la cei care nu au fumat nici măcar o ţigară se vor dubla în viitor, iar principala temere a medicilor este că poluarea ar putea fi de vină. Dacă actuala tendinţă se menţine, această cauză de deces va depăşi ca procent cazurile în care oamenii mor de cancer la plămâni din cauza fumatului, scrie The Times.

Anterior, cancerul la fumători era de departe cel mai întâlnit, iar tutunul era considerat responsabil pentru 9 din 10 decese, scrie Gândul.

Aproximativ 40 de milioane de oameni doar din Marea Britanie trăiesc în zone în care nivelul de poluare a aerului depăşeşte cu mult limita legală admisă.

Oricum ar fi, un nou studiu derulat de Spitalul Royal Brompton şi de Harefield NHS în Londra relevă o creştere semnificativă a operaţiilor şi intervenţiilor pe pacienţi nefumători, iar Asociaţia pentru Cercetarea Cancerului din Marea Britanie estimează că poluarea este responsabilă pentru 3.500 de astfel de situaţii în fiecare an. 

Alte studii, însă, nu au descoperit clar acelaşi tipar. Stephen Spiro, fostul director din medicina respiratorie de la spitalul care ţine de University College a arătat într-o declaraţie pentru Reuters că nu există nicio dovadă concretă că boala cancerului la plămâni devine mai frecventă în cazul nefumătorilor. 

Citeşte continuarea în Gândul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase