Pânza de păianjen şi grafenul pot crea un material revoluţionar care poate deveni materialul viitorului. Experiment inedit

02 09. 2017, 19:00

„Studiul nostru a dorit să determine dacă proprietăţile pânzei pot fi îmbunătăţite prin încorporarea artificială a diferitelor nanomateriale în structura pânzei”, precizează Pugno.

Pânza îmbunătăţită se află încă în primele faze de studiu, iar rezultatele echipei italiene au fost obţinute dintr-un eşantion mic, astfel este nevoie de mai multe experimente, scrie Science Alert.

Dacă totul merge conform planului, demersul poate duce la o nouă industrie, unde milioane de păianjeni vor produce pânză utilă pentru fabricarea frânghiilor, paraşutelor, cablurilor ş.a.

De asemenea, „acest proces de integrarea naturală a întăririlor în structura biologică a materialelor poate fi aplicat şi altor animale şi plante, ducând la o nouă clasă de componente bionice relevantă pentru aplicaţii inovative”, conchide cercetătorul.

Indiferent dacă noul proiect va fi dus până la capăt, studiul de faţă arată încă o dată versatilitatea grafenului, putând conduce electricitatea mai eficient ca metalele şi fiind mai rezistent ca oţelul.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Proprietăţile uimitoare ale pânzei de păianjen vor duce la crearea muşchilor artificiali

Grafenul – materialul revoluţionar care va transforma secolul al XXI-lea

Cercetătorii au descoperit o proprietate nouă pentru grafen, materialul viitorului

Tehnologie REVOLUŢIONARĂ. Au fost inventate bateriile care nu folosesc substanţe toxice pentru a genera electricitate