Home » Știință » Sculptură cinetică formată din roboţi care produc live muzică electronică, la festivalul Clujotronic

Sculptură cinetică formată din roboţi care produc live muzică electronică, la festivalul Clujotronic

Sculptură cinetică formată din roboţi care produc live muzică electronică, la festivalul Clujotronic
Publicat: 27.09.2017
O sculptură cinetică formată din roboţi care produc live muzică electronică va fi prezentată la Cluj-Napoca în cadrul festivalului de artă digitală „Clujotronic”, organizat de Institutul Francez şi Centrul Cultural German, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Directorul Centrului Cultural German, Ingo Tegge, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă că artişti din România, Germania şi Franţa vor crea spectacole audio-video, instalaţii interactive, îşi vor prezenta jocurile video, relatează Mediafax
 
„Fondat ca un festival germano-francez de artă digitală în anul 2012, Clujotronic prezintă numeroase proiecte interdisciplinare şi experimentale, care cuprind muzică electronică, artă vizuală şi jocuri digitale independente. Scopul acestui festival este crearea unei platforme pentru entuziaşti în inovare. Artişti din România, Germania şi Franţa vor crea spectacole audio-video, instalaţii interactive, îşi vor prezenta jocurile şi vor susţine workshop-uri şi dezbateri pentru publicul larg pasionat de tehnologie şi artă contemporană”, a spus Tegge.
 
Potrivit acestuia, un proiect inedit va fi performance-ul Tripods One al artistului berlinez Moritz Simon Geist, care va prezenta o sculptură cinetică formată din roboţi care produc live muzică electronică.
 
„Artistul este şi el prezent pe scenă pentru a controla şi a interacţiona cu instalaţia, creând astfel o simbioză artistică om-maşină şi abordând teme precum robotizarea societăţii ori inteligenţa artificială, într-o manieră agreabilă pentru publicul larg”, a mai spus Ingo Tegge.
 
De asemenea, va fi prezentat şi un moment coregrafic, conceput de doi artişti francezi, o combinaţie de dans cu video mapping, care are loc într-un cub de imagini care reacţionează la mişcările unei dansatoare din Japonia.
 
Potrivit lui Ingo Tegge, în cadrul manifestării va avea loc şi o dezbatere despre gaming, în condiţiile în care jocurile video sunt unul dintre cele mai răspândite medii în care arta se îmbină cu tehnologia, propulsând inovaţii.
 
„Cele mai noi şi mai creative, inovatoare şi de succes jocuri independente româneşti vor fi expuse în cadrul unei expoziţii, pentru a fi testate de vizitatori, majoritatea în premieră pentru Cluj-Napoca. Nu vor lipsi jocurile internaţionale de realitate virtuală şi cu controllere alternative. Tineri dezvoltatori de jocuri, graficieni şi artişti sunt încurajaţi să producă jocuri noi în cadrul unui game jam de 24 de ore, îndrumaţi de specialişti din Germania, Danemarca şi România”, a mai spus directorul Centrului Cultural German Cluj-Napoca.
 
Festivalul Clujotronic se va desfăşura între 29 septembrie – 1 octombrie.
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase