Home » Știință » Fenomenele uimitoare provocate de uraganul Ophelia. Stockholm a fost cufundat în întuneric, iar cerul din mai multe ţări, inclusiv România, a devenit roşiatic. ”Este într-adevăr neobişnuit”

Fenomenele uimitoare provocate de uraganul Ophelia. Stockholm a fost cufundat în întuneric, iar cerul din mai multe ţări, inclusiv România, a devenit roşiatic. ”Este într-adevăr neobişnuit”

Publicat: 19.10.2017
Deşi suedezii sunt obişnuiţi cu vremea mohorâtă, o dimineaţă neobişnuit de întunecată i-a uimit pe locuitori. Scenele i-au făcut pe mulţi locuitori să vorbească despre apocalipsă.

Deşi soarele a răsărit la 7:30 a.m.,  chiar şi după ora 9 dimineaţa capitala Suediei era cufundată marţi în întuneric. ”Unde a plecat soare?” declara pe Twitter o jurnalistă din Suedia. Un alt utilizator afirma că ”Cerul este foarte întunecat şi ciudat astăzi în Suedia, suntem obişnuiţi cu întunericul, dar acum este ciudat.”

Conform The Local, multe persoane s-au întrebat dacă acesta nu este un semn al apocalipsei. Institutul de Meteorologie şi Hidrologie din Suedia a oferit informaţii şi o explicaţie raţională a fenomenului ciudat. ”Este probabil vorba despre un nor cumulonimbus care duce la diminuarea luminii solare. Fenomenul este într-adevăr neobişnuit,” a declarat meteorologul Theresa Gadd. 

Un nor cumulonimbus apare atunci când vaporii de apă sunt transportaţi către o zonă înaltă de către curenţii puternici, astfel fiind formaţi nori denşi verticali. Apar în general în timpul furtunilor şi pot opri apariţia luminii solare. Fenomenul din Suedia poate avea legătură cu uraganul Ophelia, care a provocat distrugeri majore în Marea Britanie şi Irlanda. 

Un alt efect al uraganului a putut fi observat pe cerul din Anglia, Olanda şi Franţa. Cerul roşiatic şi soarele cu aceeaşi culoare au fost provocate de aerul tropical şi praful din Sahara transportat de curenţii puternici de aer. Şi în România în perioada uraganalui Ophelia, cerul a fost cuprins de nuanţe roşiatice şi portocalii, praful saharian ajungând şi deasupra ţării noastre.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase