Home » Știință » Adolescenţa începe în prezent la vârsta de 10 ani şi se încheie la 24 de ani

Adolescenţa începe în prezent la vârsta de 10 ani şi se încheie la 24 de ani

Publicat: 27.01.2018
Adolescenţa începe în prezent la vârsta de 10 ani şi se încheie la 24 de ani
Perioada adolescenţei este cuprinsă în prezent între vârsta de 10 şi 24 de ani, susţin specialiştii. Milenialii se axează pe o perioadă mai lungă de timp de studiu şi amână momentul întemeierii unei familii. Totodată, pubertatea se declanşează mult mai devreme, începând de la 10 ani.

Cercetătorii din cadrul Royal Children’s Hospital din Melbourne, Australia, susţin că mulţi aleg să amâne responsabilităţile vieţii de adult. Conform Mail Online definiţia perioadei adolescenţei ar trebui să fie extinsă de la 10 până la 24 de ani pentru ca tinerii să primească ajutor social. 

”Deşi majoritatea primesc privilegiile legale ale maturităţii la vârsta de 18 ani, adoptarea rolului de adult şi responsabilităţile aferente apar în general mai târziu,” afirmă profesorul Susan Sawyer, director al spitalului din Melbourne. ”O definiţie extinsă este esenţială pentru dezvoltarea unui tipar legal adecvat. Definirea vârstei este arbitrară, iar actuala definiţie a adolescenţei este extrem de restrictivă. Perioada de la 10 la 24 de ani este mult mai potrivită pentru modul în care se dezvoltă adolescenţii din zilele noastre,” a adăugat profesorul. 

De asemenea, creierul continuă să se maturizeze după vârsta de 20 de ani, susţin biologii. Conform specialiştilor, pubertatea începe mult mai devreme la 10 ani, anterior perioada începând la 14 ani. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase