Home » Știință » Astronomii au descoperit că galaxiile completează o rotaţie în jurul axei proprii o dată la un miliard de ani

Astronomii au descoperit că galaxiile completează o rotaţie în jurul axei proprii o dată la un miliard de ani

Publicat: 16.03.2018
Astronomii au descoperit că galaxiile completează o rotaţie în jurul axei proprii o dată la un miliard de ani
Cercetătorii de la International Centre for Radio Astronomy Research (ICRAR) au descoperit că toate galaxiile efectuează o rotire completă într-un miliard de ani, fără să conteze cât de mari sunt.

„Indiferent de dimensiunea galaxiei, dacă stai la marginea discului, ţi-ar lua un miliard de ani să revii în acelaşi loc de unde ai pornit”, a precizat profesorul Gerhardt Meurer de la UWA din cadrul ICRAR.

Meurer precizează că prin utilizarea modelelor matematice, se poate arăta că toate galaxiile de aceeaşi dimensiune au aceeaşi densitate internă medie. „Descoperirea acestei regularităţi în galaxii ne ajută să înţelegem mai bine mecanismele care stau la baza lor – nu vei găsi o galaxie densă să se rotească mai rapid, în timp ce alta cu aceeaşi dimensiune, dar densitate mai mică se roteşte mai încet”, a precizat acesta.

De asemenea, Meurer şi echipa sau au găsit dovezi conform cărora stelele mai bătrâne există la marginea galaxiilor, scrie Phys.org. „Datorită acestei lucrări, ştim acum că galaxiile efectuează o rotire completă o dată la un miliard de ani, cu marginea care este populată de un amestec de gaz interstelar, cu stele bătrâne şi tinere”, a conchis astronomul.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

20 de lucruri uimitoare despre galaxii

Au fost descoperite molecule organice într-o galaxie pitică apropiată de Calea Lactee

NASA a fotografiat una dintre cele mai vechi galaxii din univers – FOTO

Calea Lactee a devorat 11 galaxii. Descoperirea ar putea oferi detalii despre existenţa materiei întunecate

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase