Anumite boli letale sunt cu un pas mai aproape de remediu datorită unei inovaţii medicale esenţiale

05 07. 2018, 18:00

„Structura complexă a celulelor T şi natura lor multifuncţională a făcut dificilă, pentru savanţi, crearea lor în laborator”, a precizat Alireza Moshaverinia, unul dintre autorii studiului publicat recent în Advanced Materials. „Cu această realizare, putem folosi celulele T sintetice pentru a crea purtătoare de medicamente mai eficiente şi de a înţelege mai bine comportamentul celulelor imunitare”.

Celulele T naturale sunt dificil de utilizat în cercetări întrucât sunt foarte delicate, supravieţuind doar câteva zile după ce au fost extrase din oameni şi animale, scrie Phys.

„Am putut crea o clasă nouă de celule T artificiale care pot fi capabile să îmbunătăţească sistemul imunitar al gazdei prin interacţionarea cu propriile celule imunitare prin contact direct, activarea sau eliberarea de semnale inflamatoare sau regulatoare”, a precizat Mohammad Mahdi Hasani-Sadrabadi, alt autor al studiului. „Credem că descoperirea aceasta este un alt instrument de a ataca celulele canceroase”.

Celulele T joacă un rol cheie în sistemul imunitar. Sunt activate atunci când infecţia intră în corp şi circulă prin sânge pentru a ajunge la zona infectată.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

REVOLUŢIONAR! Cancerul unei persoane poate fi tratat cu ajutorul celulelor imunitare ÎMPRUMUTATE de la altcineva

Doctorii chinezi au găsit o metodă inedită de a trata cancerul, utilizând celule T modificate

Un nou tratament revoluţionar poate fi răspunsul la vindecarea cancerului după ce la doi nou-născuţi rezultatele au fost pozitive

Premieră URIAŞĂ! Terapia revoluţionară care a SALVAT pacienţi aflaţi în faza terminală de cancer. ”Datele sunt fără precedent”. VIDEO