Home » Știință » Telescopul spaţial Hubble a suprins o imagine ce conţine 15.000 de galaxii FOTO

Telescopul spaţial Hubble a suprins o imagine ce conţine 15.000 de galaxii FOTO

Publicat: 21.08.2018
Telescopul spaţial Hubble funcţionează de aproape 30 de ani, recent a reuşit să surprindă 15.000 de galaxii într-o singură imagine.

Telescopul a putut suprinde un număr mare de galaxii la un loc deoarece a utilizat lumina UV şi alte telescoape aflate la sol sau în spaţiu. Conform Live Science, cu ajutorul acestor informaţii, Hubble a reuşit să compună cea mai detaliată imagine a universului din jurul nostru. 

Noua imagine suprinsă de Hubble face parte din campania Hubble Deep UV Legacy Survey ce se axează pe capacităţile de imagistică cu raze UV. Tipul de lungimi de undă utilizate reprezintă o parte crucială în obţinerea informaţiilor deoarece atmosfera Pământului este dificl de străpuns. 

Credits: NASA, ESA, P. Oesch (University of Geneva), and M. Montes (University of New South Wales)

Acest tip de imagini, spun specialiştii i-ar putea ajuta să înţeleagă mai bine modul în care galaxiile se modifică de-a lungul trecerii timpului. În acest caz lumina UV i-a ajutat pe cercetători să călătorească înapoi în timp . Prin combinarea informaţiilor şi a lungimilor de undă specialiştii au creat o imagine atât de amplă încât pot studia 12.000 de galaxii diferite în care se formează stele, dar şi modul în care acestea evoluează pe parcursul a 11 milioane de ani. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase