Home » Știință » Avertismentul OMS: 1,4 milioane de persoane de pe glob trebuie să-şi schimbe stilul de viaţă

Avertismentul OMS: 1,4 milioane de persoane de pe glob trebuie să-şi schimbe stilul de viaţă

Publicat: 07.09.2018
Avertismentul OMS: 1,4 milioane de persoane de pe glob trebuie să-şi schimbe stilul de viaţă
Lipsa exerciţiilor fizice a devenit o problemă globală. Pe întreaga planetă, 1,4 milioane de adulţi îşi pun sănătatea în pericol din cauza nivelului scăzut al activităţii fizice, conform unui raport recent publicat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

OMS recomandă în cazul adulţilor cel puţin două ore şi jumătate de activitate fizică moderată pe săptămână sau 75 de minute de activitate fizică intensă şi două zile de tonifiere musculară. Conform Science Alert, noul raport prezintă faptul că 32% dintre femei şi 23% dintre bărbaţi nu fac suficiente exerciţii fizice, chiar şi atunci când este luat în calcul mersul pe bicicletă până la locul de muncă sau activităţile fizice din cadrul programului de lucru. 

Ţările în care locuitorii au o stare materială bună sunt în particular cele cu un deficit al activităţii fizice, conform OMS. 

Rata activităţilor fizice nu s-a îmbunătăţit de la ultimele analize din 2001. Dimpotrivă, acestea s-au înrăutăţit în cazul ţărilor precum SUA, Germania, Brazilia, Argentina şi anumite regiuni din Caraibe. Creşterea lipsei de activitate fizică reprezintă o „problemă gravă” după cum afirmă American Heart Association. Lipsa exerciţiilor fizice duce la afecţiuni cardiace precum tensiune arterială crescută, colesterol şi creşterea în greutate. 

În regiuni precum Kuweit, Arabia Saudită, Samoa Americană şi Irak, peste 50% dintre adulţi nu fac suficiente exerciţii fizice. De asemenea, în general femeile au parte de mai puţină activitate fizică decât bărbaţii, desigur, cu excepţia sud-estului Asiei. 

OMS mai avertizează că lipsa exerciţiilor fizice duce la risc cardiovascular, diabet de tip 2, demenţă şi apariţia diferitelor tipuri de cancer. Pentru a ajunge la recomandările propuse de OMS ar trebui efectuate 30 de minute de exerciţii fizice pe zi. Cinci zile de exerciţii fizice moderate sunt suficiente pentru a întruni recomandările. 

Apoi două zile ar trebui să includă antrenamente de rezistenţă precum cele cu greutăţi, deoarece acestea ajută la tonifierea musculaturii şi întărirea oaselor. Însă dacă duci o viaţă sedentară, OMS recomandă realizarea unui număr mai mare de exerciţii fizice. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase