Home » Știință » Operaţia de îndepărtare a apendicitei ar putea fi înlocuită, în unele cazuri, cu tratament antibiotic

Operaţia de îndepărtare a apendicitei ar putea fi înlocuită, în unele cazuri, cu tratament antibiotic

Publicat: 02.10.2018
Operaţia de îndepărtare a apendicelui a devenit extrem de comună, dar un nou studiu arată că multe persoane nu necesită intervenţia chirurgicală. Specialiştii arată că afecţiunea poate fi tratată cu antibiotice.

În cadrul studiului au fost analizaţi 250 de adulţi din Finlanda care au suferit de apendicită sau de inflamare a apendicelui şi au fost trataţi cu antibiotice. Conform Live Science, grupul a fost comparat cu alţi 270 de adulţi care au trecut prin intervenţia de îndepărtare a apendicelui. Toţi participanţii au fost observaţi pe o perioadă de cinci ani. 

La sfârşitul studiului, aproape două treimi dintre persoanele ce au primit antibiotice (64%) au fost considerate „tratate cu succes”, ceea ce înseamnă că există o nouă metodă de tratare a apendicitei. Ceilalţi 36% au necesitat intervenţie chirurgicală pentru îndepărtarea apendicelui, însă niciunul nu a avut complicaţii din cauza amânării operaţiei

Cei ce au primit antibiotice au avut un nivel mai scăzut al complicaţiilor decât cei ce au trecut prin intervenţia chirurgicală. Persoanele din grupul căruia i-au fost administrate antibioticele au avut nevoie de mai puţin timp de recuperare decât cei supuşi operaţiei. Descoperirea arată că antibioticele, în pofida operaţiei, sunt o soluţie „fezabilă, viabilă şi sigură” pentru pacienţi, a declarat autorul studiului dr. Paulina Salminen, chirurg din cadrul Spitalului Universitar Turku din Finlanda. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase