Home » Știință » Lichenii ar putea avea efecte asemănătoare cu cele ale canabisului

Lichenii ar putea avea efecte asemănătoare cu cele ale canabisului

Lichenii ar putea avea efecte asemănătoare cu cele ale canabisului
Publicat: 30.10.2018
Cercetătorii au descoperit că un tip de muşchi ar putea avea efecte similare cu cele ale canabisului. Momentan sunt analizate efectele muşchiului pentru tratarea crampelor, ameţelii şi bolilor inflamatorii, şansele consumului abuziv fiind mai mici.

Cercetătorii elveţieni ai Universităţii din Berna analizează efectele chimicalei perrottetinene, ce are o structură asemănătoare cu cea a tetrahidrocanabinol (THC).  Conform Independent, perrottetinene este produs doar de un grup de licheni cunoscuţi cu denumirea de radula. Planta se găseşte, în mod natural doar în Japonia, Noua Zeelandă şi Costa Rica, afirmă cercetătorii. 

Studiul publicat în jurnalul Science Advances prezintă rezultatele testării mostrelor de Radula perrottetii pe şoareci. Specialiştii au descoperit că efectele sunt similare cu cele ale THC-ului. „Această substanţă naturală are un efect psihoactiv  mai slab, însă în acelaşi timp este capabil să inhibe procesele inflamatorii din creier”, a declarat Andrea Chicca, din cadrul Institutului de Biochimie şi Medicină Moleculară din Berna. 

Specialiştii au afirmat că este necesară o serie mai amplă de teste atât pe animale, cât şi oameni pentru stabilirea efectului de reducere a durerilor şi a efectelor secundare. 

Un efect psihoactiv mai redus duce la un risc mai redus de formare a dependenţelor şi de evitare a restricţiilor legale care interzic utilizarea canabisului medicinal. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase