Home » Stiinta » Tehnologia wireless permite dronelor să rămână în aer pe termen nelimitat – VIDEO

Tehnologia wireless permite dronelor să rămână în aer pe termen nelimitat – VIDEO

Autor: Alexandru Voiculescu 01.12.2019
Tehnologia wireless permite dronelor să rămână în aer pe termen nelimitat – VIDEO
Zilele în care dronele trebuie să aterizeze pentru a fi încărcate se pot apropia de sfârşit. William Kallman, co-fondatorul companiei Global Energy Transmission (GET), a precizat într-un interviu că firma sa a găsit un mod prin care să folosească un câmp electromagnetic pentru a ţine dronele în aer pe o perioadă nelimitată, iar impactul asupra domeniului tehnologic nu poate fi supraestimat.

Conform lui Kallman, GET a găsit o cale prin care să creeze un „nor de energie” care poate alimenta o dronă în timp ce se află în zbor, scrie Futurism.

Sistemul este alcătuit dintr-o staţie de alimentare cu un cadru de fire poziţionate într-o formă circulară. Atunci când este pornit, se creează un câmp electromagnetic în aer lângă staţie. O dronă echipată cu o antenă specială se poate încărca atunci când se află în nor.

Opt minute de încărcare duc la 30 de minute de zbor. În prezent, o staţie de alimentare şi două drone pentru aceasta, ambele capabile de a transporta o cantitate de 7 kilograme fiecare, costă 120.000 de dolari.

Inovaţia se poate dovedi esenţială pe viitor, mai ales dacă tehnologia este îmbunătăţită. Un timp mai scurt petrecut la sol înseamnă o autonomie mai mare pentru aceste vehicule.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ţările din Orientul Mijlociu folosesc drone militare venite din China

Primul atac cu roiuri de drone din istorie a lovit o bază militară a Rusiei

De la embrioni sintetici la ferme autonome. Lucruri uimitoare ale tehnologiei moderne

Inspiraţi de tehnologia dronelor cei de la Porsche ar putea crea „maşini zburătoare” pentru transport de pasageri