Home » Știință » A fost proiectat sistemul cu unde laser ce îţi poate transmite sunetul direct în ureche fără ca ceilalţi să-l poată auzi

A fost proiectat sistemul cu unde laser ce îţi poate transmite sunetul direct în ureche fără ca ceilalţi să-l poată auzi

A fost proiectat sistemul cu unde laser ce îţi poate transmite sunetul direct în ureche fără ca ceilalţi să-l poată auzi
Publicat: 03.02.2019
Cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) au dezvoltat un sistem capabil să creeze un flux audio ce poate fi transmis direct către urechea unei persoane asemănător cu modul în care un laser transmite o undă de lumină.

Metoda este precisă, sigură şi poate transmite muzică sau chiar discursul unei persoane către o anumită ţintă fără ca restul să audă, scrie BGR.

„Sistemul nostru poate fi utilizat de la o anumită distanţă pentru transmiterea informaţiilor direct în urechea unei persoane. Este primul sistem care utilizează lasere, complet sigure pentru ochi şi piele, pentru localizarea unui semnal audio pe o anumită persoană”, a declarat Charles M. Wynn din cadrul Laboratorului Lincoln, MIT.

Sistemul are la bază fotoacustice, ce sunt unde sonore rezultate din interacţiunea dintre lumină şi materie. Echipa a dezvoltat un sistem bazat pe laser ce interacţionează cu vaporii de apă din aer pentru generarea sunetului de-a lungul unei căi înguste dintre transmiţător şi urechea receptorului.

„Acesta poate funcţiona chiar şi când aerul este uscat deoarece există mereu puţină apă în aer, mai ales în jurul oamenilor”, a explicat Wynn.

În cadrul testelor, sistemul a funcţionat pe o distanţă de 2,5 metri prin intermediul unui echipament deja existent la nivel comercial, despre care cercetătorii consideră că poate fi îmbunătăţit cu uşurinţă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Iată cum sună Universul. Sunetul STRANIU emis de undele magnetosonice din jurul Pământului

Care este cel mai puternic sunet care poate exista, potrivit ştiinţei – VIDEO

Sunetul misterios ce a afectat diplomaţii americani din Cuba a fost produs de greieri

Broaştele din oraşe produc sunete de împerechere mult mai atractive

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase