Home » Știință » După o mică defecţiune, roverul Curiosity şi-a revenit şi funcţionează normal, dar cauza problemei a rămas necunoscută

După o mică defecţiune, roverul Curiosity şi-a revenit şi funcţionează normal, dar cauza problemei a rămas necunoscută

După o mică defecţiune, roverul Curiosity şi-a revenit şi funcţionează normal, dar cauza problemei a rămas necunoscută
Publicat: 26.02.2019
Roverul Curiosity trimis de NASA pe suprafaţa lui Marte în 2014 s-a confruntat recent cu o mică problemă, intrând în safe-mode, dar şi-a revenit în weekend-ul care a trecut, după ce a fost resetat.

Zilele trecute, Curiosity primea şi trimitea date tehnice, comunicând cu echipa pentru a stabili cauza problemei, scrie Phys.

„Nu suntem siguri de cauză şi adunăm date relevante pentru analiză”, a precizat Steven Lee, managerul de proiect de la Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, California, din cadrul NASA

Pentru prudenţă, operaţiunile vor rămâne amânate până când problema este înţeleasă mai bine. „Pe termen scurt, limităm comenzile pentru vehicul pentru a reduce schimbările la memoria sa. Nu vrem să distrugem vreo dovadă a problemei. Ca rezultat, operaţiunile ştiinţifice vor fi supendate pentru o perioadă scurtă de timp”, a adăugat Lee.

Până acum, Curiosity a explorat o regiune unde mineralele argiloase pot fi observate de pe orbită. Acestea se formează în apă, ceea ce a atras de la început interesul pentru o astfel de misiune. Roverul a fost proiectat pentru a studia mediile străvechi care ar fi putut susţine viaţa, iar apa joacă un rol cheie în acest sens.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Selfie-ul prin care robotul Curiosity îşi marchează începutul unei noi explorări

Roverul Curiosity a descoperit o „piatră strălucitoare” pe Marte

Furtuna de praf de pe Marte s-a extins la nivel global. Curiosity a înregistrat imagini cu fenomenul

Curiosity a descoperit o rocă misterioasă pe Marte care ar putea proveni din miezul unui asteroid

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase