Home » Știință » Armata SUA susţine că a găsit ”Sfântul Graal” al fizicii

Armata SUA susţine că a găsit ”Sfântul Graal” al fizicii

Armata SUA susţine că a găsit ”Sfântul Graal” al fizicii
Publicat: 06.03.2019
Recent, U.S. Patent and Trademark Office a publicat un brevet pentru un superconductor la temperatura camerei, iar dacă dispozitivul funcţionează aşa cum este descris, ar putea schimba totul de la transport la computere.

Multe materiale conduc electricitate – curpru, oţel, apă – dar fiecare are un anumit nivel de rezistenţă, ceea ce înseamnă că energia se pierde pe drum, scrie Futurism.

Unele materiale pot deveni superconductori, ceea ce înseamnă că nu pierd energie în timpul procesului de transmisie, dar doar dacă sunt răcite la temperaturi mici. Cel mai „cald” superconductor are temperatura de -70 de grade Celsius, ceea ce nu este foarte bine pentru aplicaţii.

De aceea, cercetătorii au dorit să creeze un superconductor care operează la 25 de grade Celsius, iar conform noului brevet, cercetătorul de la Marina SUA, Salvatore Cezar Pais crede că a găsit un răspuns.

Aplicaţia lui Pais descrie un fir care este alcătuit dintr-un înveliş metalic peste un miez izolator. O bobină electromagnetică înconjoară firul, iar când atunci este activată de un curent, acesta cauzează o vibraţie care permite firului să acţioneze ca un superconductor la temperatura camerei.

Nu este însă prima dată când cineva a susţinut că a creat un superconductor la temperatura camerei, iar până acum, aceste planuri au eşuat. Totuşi, tehnologia merită cercetată.

Superconductorii ar deschide drumul pentru o stocare de energie fără pierderi, ceea ce înseamnă că nu trebuie să ne mai îngrijorăm de degradarea bateriilor. De asemenea, superconductorii ar accelera progresul în computere cuantice, ceea ce ar duce la realizări în multe domenii de la inteligenţă artificială la sănătate. Mai mult, există posibilitatea ca tehnologia să după la construirea trenurilor cu levitaţie magnetică.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un cu totul nou tip de superconductivitate a fost descoperit. ”Nimeni nu credea că poate fi posibil în materialele solide”

Grafenul, foarte aproape de a deveni superconductor datorită unei descoperiri surprinzătoare în structura sa

Savanţii au elaborat o nouă metodă pentru a revoluţiona electronicele din grafen

Teorie crucială pentru înţelegerea materialelor superconductoare, demonstrată experimental

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase