Home » Știință » Tancurile cu tunuri cu laser devin o realitate datorită unei inovaţii

Tancurile cu tunuri cu laser devin o realitate datorită unei inovaţii

Publicat: 18.04.2019
Armata Statelor Unite dezvoltă tancuri şi drone înarmate cu laser. Tancurile Stryker pot aduce o îmbunătăţire în materie de tunuri cu laser şi în capacitatea de a lansa drone „vânătoare-ucigaşe”.

Vehiculele şi dronele echipate cu laser pot găsi, urmări şi distruge ţinte în mod autonom cu ajutorul laserelor invizibile, o tehnologie care devine din ce în ce mai utilizată în armatele din întreaga lume, scrie Futurism.

Se aşteaptă ca arma laser să fie pregătită pentru teatrele de operaţiuni militare în următorii câţiva ani – armata a folosit cu succes tehnologia pentru ţintirea şi distrugerea dronelor în timpul testelor. A putut perturba comunicaţiile şi a putut bloca semnalele dronelor.

„Armele cu energie direcţionată au potenţialul de a schimba natura războiului”, scrie într-un raport din februarie acest an de la Congressional Research Service. În raport se mai spune şi că „poate fi folosit atât ca senzor cât şi ca armă, scurtând astfel intervalul senzor-trăgător la câteva secunde, ceea ce înseamnă că sistemele americane de armament pot ataca de mai multe ori aceeaşi ţintă înainte ca inamicul să reacţioneze”.

Laserele pot fi utile şi în zonele aglomerate, unde este nevoie de detectarea şi distrugerea unor ţinte mici. „Va merge într-un mediu urban şi va putea simţi şi găsi trăgătorul sau RPG-ul care se apropie”, a precizat Michael Peck de la General Dynamics Land Systems, compania din spatele acestei inovaţii. 

Deocamdată, armata va continua testarea noilor lasere pentru a exista certitudinea că sunt pregătite pentru operaţiunile militare.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Staţia Spaţială Internaţională ar putea fi dotată cu lasere pentru distrugerea „gunoiului spaţial”

Rusia construieşte un tun cu raze laser ce ar putea distruge sateliţii din spaţiu

A fost construit cel mai puternic laser cu raze X din lume. Poate ”trage” 27.000 de pulsaţii pe secundă

Viitorul este aici: armata Statelor Unite dispune de prima armă cu laser

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase