Home » Știință » O bacterie care cauzează infecţii care ”mănâncă” carnea s-a extins în afara Golfului Mexic

O bacterie care cauzează infecţii care ”mănâncă” carnea s-a extins în afara Golfului Mexic

Publicat: 23.06.2019
O bacterie care cauzează infecţii care ”mănâncă” carnea s-a extins în afara Golfului Mexic
Vibrio vulnificus este o bacterie care cauzează fasceita necrozantă, o infecţie bacteriană care distruge pielea şi ţesuturile moi de sub ea.

Pornind de la cazurile a cinci persoane care au prezentat cazuri severe de fasceită necrozantă, o infecţie bacteriană care distruge pielea şi ţesuturile moi de sub ea într-un mod care pare că „mănâncă” respectivele ţesuturi, după ce au fost expuşi la apa sau fructele de mare din Golful Delaware, oamenii de ştiinţă au descoperit că Vibrio vulnificus, bacteria responsabilă de această infecţie, şi-a extins arealul în care preferă să trăiască, notează Live Science.

În mod obişnuit, bacteria Vibrio vulnificus poate fi găsită în apele calde ale Golfului Mexic, iar faptul că a fost identificată în apele Golfului Delaware reprezintă o surpiză neplăcută. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că, din cauza încălzirii globale, apele Golfului Delaware au devenit propice dezvoltării acestui microb.

„Credem că este important ca medicii să fie informaţi asupra faptului că infecţiile cu Vibrio vulnificus pot apărea mult mai des în afara arealului geografic obişnuit”, au scris autorii raportului în care sunt consemnate cele cinci cazuri de fasceită necrozantă legate de apele Golfului Delaware.

Vibrio vulnificus trăieşte în mod obişnuit în ape care au în jur de 13 grade Celsius. Infecţia cu această bacterie poate avea loc în două modalităţi: atunci când o persoană consumă fructe de mare contaminate sau când intră în apele în care aceste bacterii pot fi identificate cu răni deschise.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase