Home » Știință » Uleiul de cocos creşte riscul de afecţiuni cardiace

Uleiul de cocos creşte riscul de afecţiuni cardiace

Uleiul de cocos creşte riscul de afecţiuni cardiace
Publicat: 26.01.2020
Uleiul de cocos determină ridicarea nivelului de colesterol, lucru care contribuie la creşterea riscului de maladii cardiace, potrivit unei meta-analize asupra a 16 studii care au avut ca subiect consumul acestui produs şi riscul de boli de inimă, potrivit pcrm.org.

Autorii analizei, publicată în revista Circulation, au concluzionat că uleiul de cocos creşte semnificativ nivelul de colesterol total, „bun” (lipoproteine cu densitate ridicată, HDL) şi „rău” (lipoproteine cu densitate joasă, LDL), comparativ cu uleiurile vegetale non-tropicale.

Rezultatele analizei au arătat, de asemenea, că nu există beneficii dovedite ale uleiului de cocos privind reducerea inflamaţiilor, controlarea glicemiei şi menţinerea greutăţii corporale.

Uleiul de cocos este foarte bogat în grăsimi saturate, care influenţează semnificativ nivelul de colesterol, iar autorii analizei sugerează limitarea consumului. Motivul este acela că nivelurile ridicate de colesterol cresc riscul de maladii cardiace.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase