Home » Știință » O proteină completă, descoperită într-un meteorit

O proteină completă, descoperită într-un meteorit

Publicat: 06.03.2020
Aceasta este prima dată când o proteină a fost identificată dintr-o sursă extraterestră.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Harvard au analizat mostre de rocă din meteoritul Acfer 086 şi au ajuns la concluzia că au descoperit o primă proteină de origine extraterestră, explicând faptul că structura de aminoacizi a acesteia este diferită faţă de cele formate de pe Pământ, notează Futurism.

Proteinele sunt molecule organice la baza cărora se află aminoacizii şi care pot fi identificate în majoritatea procesolor din celulele biologice. De-a lungul timpului, oamenii de ştiinţă au analizat mostre de roci din spaţiu, au efectuat simulări şi au ajuns la concluzia că aminoacizii pot apărea în diferite regiuni din spaţiu, dar aceştia formau lanţuri care nu au fost considerate îndeajuns de coerente şi complexe încât să poată fi numite proteine.

Studiul în care este explicată descoperirea, dar şi structura chimică a acestei proteine, care urmează să treacă prin procesul de recenzie, aduce noi dovezi care să susţină posibilitatea ca meteoriţii să fi contribuit la apariţia vieţii pe Terra, aducând cu ei o serie de compuşi chimici care stau la baza vieţii biologice

Trebuie precizat faptul că acest studiu nu aduce dovezi legate de existenţa vieţii extraterestre şi, mai important, nu determină locul şi procesul de formare al acestei proteine. Oamenii de ştiinţă sunt rezervaţi şi expică faptul că dovezile lor indică faptul că acea proteină nu s-a format pe Terra.

Studiul a fost publicat pe serverul arXiv.

Citeşte şi:

Un meteorit ar fi scos Pământul din era glaciară şi a format cel mai vechi crater de impact de pe Terra

TOP 6 cei mai mari meteoriţi descoperiţi pe Pământ

Teorie surprinzătoare: viaţa terestră ar putea să se afle deja pe alte planete

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase