Home » Știință » Medic român despre COVID-19: În ţara noastră, vârful va fi prin aprilie. ”Se spune că acest nou virus e unul care a făcut mutaţii”

Medic român despre COVID-19: În ţara noastră, vârful va fi prin aprilie. ”Se spune că acest nou virus e unul care a făcut mutaţii”

Medic român despre COVID-19: În ţara noastră, vârful va fi prin aprilie. ”Se spune că acest nou virus e unul care a făcut mutaţii”
Publicat: 17.03.2020
Prof. Dr. Olga Simionescu, şeful clinicii Dermatologie 1, Spitalul Clinic Colentina, a afirmat că se aşteaptă ca vârful epidemiei în România să fie în luna aprilie.

Prof. Dr. Olga Simionescu, şeful clinicii Dermatologie 1, Spitalul Clinic Colentina, a vorbit despre pandemia de COVID-19 în emisiunea Marius Tucă Show.

„Nu sunt o ghicitoare. Cred, însă, că vârful va fi prin aprilie în ţara noastră. Cred că vor fi şi decese şi lucrurile se vor linişti. E o părere personală”, a declarat doctorul.

Ea mai spune că teoria cu S şi L e una simplistă şi „e o teorie a chinezilor controversată”.

”Starea de urgenţă a fost o măsură necesară. Tebuie să ne păstrăm calmul. Noi când ne-am văzut ne-am zâmbit, stăm la un metru şi jumătate de altul. Nu purtăm mască. Deci eu îndemn la calm”, a conchis şeful clinicii Dermatologie 1, Spitalul Clinic Colentina.

„Nu ştiu dacă în România noi avem o tulpină mai puţin agresivă”

„Virusurile în general fac mutaţii, se spune că acest nou virus e unul care a făcut mutaţii din noul tip coronavirus. Sunt mulţi specialişti care au încercat să studieze aceste virusuri, unul legat de răspândire”, a declarat Dr. Simionescu.

„Nu ştiu dacă în România noi avem o tulpină mai puţin agresivă, nu cunosc să se fi făcut genotipaj la noi. Deocamdată să ne bucurăm că în România nu există decese”, a declarat, în emisiunea Marius Tucă Show, şeful clinicii Dermatologie 1, Spitalul Clinic Colentina.

„Există de exemplu, un specialist în UK care spune că o persoană infectată cu noul virusul face 6 mutaţii la fiecare replicare a sa. Dar echipa chineză care a studiat genomul viral la 103 cazuri şi a găsit mutaţii particulare şi a spus sunt două, formă mai agresivă L şi forma mai uşoară S. Nu sunt doar acest două mutaţii. Teoria a fost combătută că e foarte lung. Are multe nucleotide, dar teoria mutaţională nu ar fi singura să explice dacă sunt unele cazuri grave şi altele mai puţin grave”, a mai spus medicul.

Ea spune că în acest moment trebuie să ne concentrăm pe ceea ce ştim cu siguranţă şi să aşteptăm studii serioase pentru alte teorii.

„Vârsta contează, imunitatea. Dacă el nu ar intra în celulă unde se înmulţeşte, deci dacă el nu ar intra, teoriile acestea ne fac să înţelegem targeturile”, mai spune acesta.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase