Home » Știință » O cvasiparticulă subatomică se comportă la fel ca o celulă

O cvasiparticulă subatomică se comportă la fel ca o celulă

O cvasiparticulă subatomică se comportă la fel ca o celulă
Credit foto: Laboratoarele Ames
Publicat: 17.06.2020

Cvasiparticula skyrmion pare a se reproduce la fel ca o celulă vie.

Oamenii de știință de la Laboratoarele Ames, care aparțin de Departamentul Energiei Al SUA, au descoperit o cvasiparticulă bizară care pare a avea un comportament care poate fi întâlnit la celulele vii. Mai exact, după cum arată observațiile, acesta se reproduce, notează Futurism.

Skyrmionii sunt considerați cvasiparticule subatomice deoarece prezintă o serie de comportamente similare particulelor obișnuite, cu diferența că nu au masă. În experimentele care testau modul în care apar aceste cvasiparticule cercetătorii au reușit să observe faptul că acestea se divizau.

Cercetătorii explică faptul că skyrmionii sunt pachete de energie și forțe magnetice care se rearanjează în tipare care sunt asemănătoare celui în care atomii sunt ordonați în cristale.

O posibilă revoluție tehnologică

De-a lungul timpului, cercetătorii au teoretizat faptul că manipularea acestor cvasiparticule ar putea reprezenta o evoluție importantă a tehnologiilor de stocare a datelor. Totuși, până în acel punct, subliniază cercetătorii, mai sunt multe necunoscute legate despre modul de formare și funcționare al acestor cvasiparticule.

„Pentru a integra skyrmionii în dispozitivele viitoare, cercetătorii trebuie să aibă o înțelegere exactă a mecanismului lor de formare”, explică Lin Zhou, cercetător al Laboratoarelor Ames, într-un comunicat de presă.

Observațiile indică faptul că skyrmionii formează structuri tot mai mari prin integrarea unor alți skyrmioni pe măsură ce aceștia se formează. Din punct de vedere energetic, subliniază cercetătorii, pentru aceste cvasiparticule este mai bine să se dividă și apoi să se „repare”.

Studiul a fost publicat în NANO Letters.

Citește și:

O nouă cvasiparticulă a fost descoperită de către cercetătorii de Universitatea Tehnică din Viena

Moment glorios pentru ştiinţă! Ani de zile, oamenii de ştiinţă s-au chinuit să le observe

Moment glorios pentru ştiinţă! Ani de zile, oamenii de ştiinţă s-au chinuit să le observe

Teleportarea cuanatică revoluţionează tehnologia de calcul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase