Home » Știință » Cât timp trebuie să ții post pentru a scăpa de kilogramele în plus. Un nou studiu oferă răspunsul

Cât timp trebuie să ții post pentru a scăpa de kilogramele în plus. Un nou studiu oferă răspunsul

Cât timp trebuie să ții post pentru a scăpa de kilogramele în plus. Un nou studiu oferă răspunsul
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 20.07.2020

Două diete de post zilnic, cunoscute drept și diete cu restricții de timp, sunt eficiente pentru scăderea în greutate, potrivit unui nou studiu publicat de cercetătorii de la Universitatea din Illinois, din Chicago.

Studiu a raportat rezultatele de la un test clinic care a comparat o dietă cu restricții de timp de 4 ore și o dietă cu restricții de 6 ore.

„Acesta este primul test clinic cu oameni care a comparat efectele unor diete populare asupra greutății corpului și a factorilor cardiometabolici de risc”, a spus Krista Varady, profesor în nutriție.

Orele în care participanții au avut voie să mănânce orice

Participanții din grupul cu dieta cu restricții de 4 ore au fost rugați să mănânce doar între orele 13.00 și 17.00. Totodată, participanții din grupul cu dieta cu restricții de 6 ore au fost rugați să mănânce doar între orele 13.00 și 19.00.

În ambele grupuri, pacienții au avut voie să mănânce tot ce doreau în intervalul de 4 și 6 ore. Totuși, în timpul orelor de post, participanții au fost rugați să bea doar apă sau răcoritoare cu zero calorii.

Participanții au fost urmăriți timp de 10 săptămâni, iar cercetătorii au monitorizat greutate, rezistența la insulină, presiunea arterială, colesterolul LDL și HDL, trigliceridele și stresul oxidativ.

Studiul a descoperit că participanții din ambele grupuri și-au redus aportul caloric cu aproape 550 de calorii în fiecare zi și au pierdut în jur de 3% din greutatea corporală. Oamenii de știință au mai descoperit că nivelurile de rezistență la insulină și stresul oxidativ au fost reduse în rândul participanților. Totuși, cele două diete nu au avut niciun efect asupra presiunii arteriale, ,colesterolului LDL și HDL și asupra trigliceridelor.

Rezultatele studiului arată ceea ce oamenii de știință au știut de mult timp

De asemenea, nu au existat diferențe semnificative în pierderea în greutate sau factorii cardiometabolici de risc între cele două diete cu restricții diferite de ore, informează MedicalXpress.

„Rezultatele studiului sunt promițătoare și consolidează ceea ce am văzut și alte studii. Dietele de post sunt o opțiune eficientă pentru oamenii care vor să piardă în greutate, în special oamenii care nu doresc să numere calorii sau pentru care alte diete sunt obositoare”, a mai spus Varady.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cheia pierderii în greutate ar putea fi reprezentată de momentul zilei în care alegem să face exerciţiile fizice

De ce ne este greu să pierdem ultimele kilograme înainte de a atinge ”greutatea perfectă”?

Femeia care ridică de patru ori greutatea ei

Consumul de citrice şi kilogramele în minus

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase