Home » Știință » Studiile științifice susțin potențialul uleiului de cocos ca agent anticancerigen

Studiile științifice susțin potențialul uleiului de cocos ca agent anticancerigen

Studiile științifice susțin potențialul uleiului de cocos ca agent anticancerigen Credit foto: Pixabay
Publicat: 21.09.2020

Uleiul de cocos a fost folosit de-a lungul timpului în medicină și acordarea îngrijirilor medicale.

Uleiul de cocos are o mulțime de întrebuințări: pentru gătit, cosmetice și medicină. După extragerea uleiului din nucile de cocos, acesta poate fi fie nerafinat (virgin), rafinat (procesat), fie fracționat. Deoarece uleiul de cocos virgin suferă o procesare mai mică, își menține cea mai mare parte a acidului lauric natural, precum și a altor acizi grași cu lanț lung. Majoritatea acestor acizi grași sunt filtrați după procesare, cu ulei de nucă de cocos fracționat având cea mai mică cantitate de acizi grași cu lanț lung, păstrând în principal trigliceridele cu lanț mediu, iar substanța devine un ulei saturat.

O echipă de cercetători indieni a studiat potențialul anticancerigen al diferitelor uleiuri de nucă de cocos împotriva diferitelor linii celulare. Pentru a-și testa ipoteza, cercetătorii au testat alte trei uleiuri de nucă de cocos: ulei de cocos virgin (VCO), ulei de cocos procesat (PCO) și ulei de nucă de cocos fracționat (FCO), notează The Science Times.

Potențial agent anticancerigen

În cadrul studiului, condus de cercetători de la All India Institute of Medical Sciences și Indian Institute of Technology Delhi, fiecare linie de celule canceroase a fost tratată in vitro cu doze standardizate din fiecare dintre cele trei uleiuri, împreună cu preparate selectate de acizi grași. După 72 de ore de incubare, probele au fost testate prin MTT. Cercetătorii au folosit, de asemenea, cromatografia pentru a analiza concentrația acizilor grași în urma utilizării diferitelor uleiuri de cocos.

Cercetătorii au putut observa diferența în eficacitatea fiecărui ulei de cocos. Mai mult, eficacitatea lor variază, de asemenea, în funcție de fiecare tip de celule. Diferența de eficacitate între cele trei uleiuri de nucă de cocos ar putea fi legată de compoziția fiecărui ulei de acizi grași. Cercetătorii au ajuns la concluzia că studiul lor „arată că VCO, PCO și FCO au eficacitate anticancerigenă și pot fi utilizate pentru tratamentul cancerului, în special al cancerului hepatic și oral.”

În timp ce studiul cercetătorilor indieni este printre puținele care se concentrează asupra activității anticancerigene a uleiurilor de cocos, au existat și alte studii care urmăresc să rolul acestora împotriva cancerului.

Studiul a fost publicat în Anti-cancer Agents in Medicinal Chemistry.

Citește și:

Pierderea unei gene alimentează cancerul cerebral mortal în cazul copiilor

Secvențierea genomului poate fi folosită pentru accelerarea procesului de diagnosticare al cancerului

O moleculă din veninul albinelor poate distruge celulele cancerului de sân

Un dezastru din Al Doilea Război Mondial a dus la descoperirea unui tratament pentru cancer

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase