Home » Știință » Un meteorit care s-a prăbușit în America în 2018 prezenta urme de molecule organice

Un meteorit care s-a prăbușit în America în 2018 prezenta urme de molecule organice

Publicat: 02.11.2020
Cercetătorii susțin că acești meteoriți provin dintr-un corp format la începutul Sistemului Solar.

Cercetătorii explică faptul că meteoritul care s-a prăbușit în anul 2018 a lovit un lac înghețat din Michigan.

Un meteorit neobișnuit care a străbătut cerul statului american Michigan ca o minge de foc înainte de a ateriza pe un lac înghețat în 2018 le-a oferit oamenilor de știință o privire asupra lucrurilor pe care rocile spațiale le pot transporta pe Pământ, notează Futurism.

Mai exact, meteoritul era plin de compuși organici, molecule pe bază de carbon care servesc drept elemente fundamentale ale vieții pe Pământ și care aveau origini extraterestre clare, potrivit unui studiu recent. În acest caz, oamenii de știință de la Muzeul de Istorie Naturală din Chicago au ajuns atât de repede încât au reușit să excludă tipurile de contaminare care împiedică de obicei cercetarea meteoritului.

O reușită a cercetătorilor americani

În mod obișnuit, meteoriții sunt plini de viață, dar numai pentru că aceștia stau nederanjați de cercetători suficient de mult timp pentru ca microbii sau lichenii  să se mute și să-i colonizeze, a explicat, într-un comunicat de presă, autorul principal al studiului Philipp Heck, curator al al Muzeului și profesor al Universității din Chicago.

„Acest meteorit este special deoarece a căzut pe un lac înghețat și a fost recuperat rapid”, a spus Heck. „A fost foarte curat. Am putut vedea că mineralele nu au fost mult modificate și, ulterior, am constatat că conținea un inventar bogat de compuși organici extratereștri”, mai adaugă acesta.

Compuși ca aceștia sunt îi determină pe unii oameni de știință să teoretizeze că primele forme de viața de pe Pământ după ce au fost produsul unei serie de molecule organice aduse de către meteoriți antici. „Aceste tipuri de molecule organice au fost probabil transportate pe Pământul timpuriu de către meteoriți și ar fi putut contribui la apariția vieții”, a spus Heck în comunicat.

Citește și:

Cercetătorii au identificat molecule organice necesare vieții pe asteroidul Bennu

Au fost descoperite molecule organice într-o galaxie pitică apropiată de Calea Lactee

Moleculele organice de pe Marte ar putea avea origini biologice

„Molecule precursoare ale vieţii” la 1.000 de ani-lumină depărtare de Pământ?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase