Home » Știință » Aglomerație pe Stația Spațială Internațională: Unde va trebui să doarmă unul dintre astronauți

Aglomerație pe Stația Spațială Internațională: Unde va trebui să doarmă unul dintre astronauți

Aglomerație pe Stația Spațială Internațională: Unde va trebui să doarmă unul dintre astronauți
Încă patru astronauți vor fi trimiși pe ISS. Sursa foto: NASA
Publicat: 13.11.2020

SpaceX și NASA sunt pe cale să trimită duminică, 15 noiembrie, patru astronauți, trei de la NASA și unul de la Agenția Aerospațială pentru Explorare din Japonia (JAXA), pe Stația Spațială Internațională (ISS) la bordul unei capsule Crew Dragon.

Trei astronauți, Kate Rubins de la NASA și cosmonauții Sergey Ryzhikov și Sergey Kud-Sverchkov, sunt deja la bordul Stației Spațiale, astfel că numărul total va ajunge la șapte. Însă, la bordul ISS este loc de dormit doar pentru șase, ceea ce înseamnă că astronautul NASA și comandantul misiunii, Mike Hopkins, va fi nevoit să doarmă în capsula Crew Dragon de la SpaceX.

„Avem un loc în minus la bordul stației spațiale”

„Momentan avem un loc în minus la bordul stației spațiale. Între timp, se analizează mai multe opțiuni unde aș putea să dorm, inclusiv în capsula Crew Dragon”, a spus Hopkins.

Potrivit astronautului, există planuri ca mai multe cabine de dormit să fie trimise pe stația spațială internațională, însă nu vor ajunge acolo în timp util.

Astronauții vor fi nevoiți să stea la rând și la sala de sport

Taxiul spațial al SpaceX poate să susțină până la șapte pasageri, însă ar exista un dezavantaj. „Ar exista spațiu pentru ei, dar nu și pentru cargo”, a explicat Shannon Walker, astronaut de la NASA care va fi trimis sâmbătă pe ISS.

Totodată, nu doar că nu vor exista destule locuri de dormit, dar astronauții vor fi nevoiți să stea la rând și pentru a folosi echipamentul de fitness, potrivit Futurism.

„Va trebui să avem mare grijă la modul în care ne planificăm totul, în special folosirea echipamentului pentru exerciții fizice. Trebuie să facem sport toți în fiecare zi și este deosebit de important. Astfel de programe mai fixe asociate cu echipamentul vor însemna că timpul nostru pentru restul zilei nu va mai fi atât de flexibil”, a adăugat Walker.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Misiune istorică SpaceX Crew-1 a NASA către ISS

Roscosmos caută o actriță cu abilități speciale pentru un film pe Stația Spațială Internațională

Roscosmos anunță că problemele de pe Stația Spațială Internațională au fost rezolvate

NASA și Nokia vor să instaleze o rețea 4G pe Lună: Ce impact ar putea avea asupra astronomiei

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase