NASA spune că este puțin probabil ca astronauții săi să ajungă din nou pe Lună până în 2024

22 11. 2020, 19:00

NASA a declarat că va fi „dificil să trimită astronauți pe Lună până la sfârșitul anului 2024”. Afirmația inspectorului general al agenției spațiale americane urmează un raport din data de 12 noiembrie intitulat „2020 Report on Nasa’s Top Management and Performance Challenges”.

Inițial, NASA lucra pentru a readuce astronauți pe Lună până în anul 2028, însă în martie 2019 Casa Albă a trimis ordine agenției pentru a-și accelera planurile.

În replică, NASA a dezvoltat programul Artemis, care are ca scop să ducă prima femeie și următorul bărbat pe suprafața lunară până în anul 2024.

GALERIE FOTO

Cum își explică NASA pesimismul

Noul raport vorbește despre costuri și nereguli de planificare în cazul mai multor piese cruciale de tehnologie, cum ar fi racheta Space Launch System și capsula Orion. De asemenea, documentul mai arată că NASA va primi mai puțin de jumătate din fondurile pe care agenția le-a cerut pentru a începe dezvoltarea sondei pentru aterizarea pe Lună.

Cu toate acestea, raportul încearcă să explice pesimismul, explicând că „cel puțin, atingerea obiectivului pentru această dată și aterizarea pe Marte în anii 2030 va necesita o îndrumare puternică, consecventă și susținută din partea președintelui, Congresului și membrilor NASA, precum și fonduri stabile care sunt oferite în timpul util”, potrivit The Guardian.

Ce spune partidul președintelui ales al Statelor Unite

Partidul Democrat al lui Joe Biden, președintele ales al SUA, a declarat că va „susține efoturile NASA de a readuce americanii pe Lună și de a ajunge și mai departe pe Marte”, însă nu a prezentat un angajament pentru atingerea obiectivului până în 2024.

Vă mai recomandăm să citiți și:

NASA a primit aprobare să ia probe de pe Marte. Cât va costa prima parte a misiunii

NASA și Nokia vor să instaleze o rețea 4G pe Lună: Ce impact ar putea avea asupra astronomiei

NASA a observat lumini puternice ciudate pe Jupiter. Nu au mai fost detectate niciodată pe alte planete

Care este problema cu anunțul NASA despre prezența apei pe Lună, în regiunile luminate de Soare