Home » Știință » Directorul agenției spațiale rusești acuză că Statele Unite sabotează programul spațial al Rusiei

Directorul agenției spațiale rusești acuză că Statele Unite sabotează programul spațial al Rusiei

Publicat: 29.12.2020

Încă o dată, Dmitry Rogozin, directorul general al agenției spațiale rusești Roscosmos, critică Guvernul Statelor Unite ale Americii.

Departamentul american pentru Comerț a înăsprit sancțiunile economice asupra mai multor companii din China și Rusia care au legături cu forțele armate din țările respective. Printre acestea se numără și Centrul Spațial pentru Progresul Rachetelor din Samara, Rusia, care produce rachetele Soyuz la bordul cărora astronauții și cosmonauții au zburat pentru a ajunge la Stația Spațială Internațională în ultimii aproape 10 ani.

Rogozin nu este încântat, susținând că sancțiunile sunt „ilegale” și „stupide”, astfel atrăgând atenția asupra relației instabile dintre cele două puteri spațiale majore.

O tema comună în criticile frecvente ale lui Dmitry Rogozin

Rogozin pare să fi luat personal sancțiunile, repetând afirmațiile făcute în 2014, atunci când a spus că NASA ar trebui să folosească o trambulină pentru a trimite astronauții în spațiu dacă va rupe legăturile cu Roscosmos.

Comentariul despre „trambulină”, luat în râs de către directorul executiv al SpaceX Elon Musk după ce SpaceX a transportat astronauți spre Stația Spațială Internațională în luna iunie, a devenit o temă comună în criticile frecvente ale lui Rogozin, potrivit Futurism.

„Se pare că trambulina colegilor noștri americani funcționează din nou”

Rozogin argumentează că Guvernul american nu s-ar fi gândit îndeajuns de bine înainte să impună sancțiuni asupra unei companii pe care s-a bazat în ultimul deceniu.

„Acum, se pare că trambulina colegilor noștri americani funcționează din nou, iar primul lucru pe care l-au făcut a fost să scuipe în fântâna din Samara. Nu este oare prea devreme, colegi, în cazul în care trambulina se defectează brusc din nou și va trebui să vă satisfaceți din nou pasiunea pentru spațiu cu ajutorul fântânii noastre?”, a spus Rogozin.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Dmitry Rogozin, directorul agenției spațiale rusești, susține că Venus este o „planetă rusească”

Noi scurgeri de oxigen în secțiunea rusă de pe ISS. Ar putea fi nevoie de trimiterea de rezerve

Roscosmos caută o actriță cu abilități speciale pentru un film pe Stația Spațială Internațională

Acordurile Artemis, care vizează inclusiv exploatarea Lunii, semnate de opt state. Rusia și China nu sunt printre ele

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase