Home » Știință » Vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19, aprobat pentru utilizare în Marea Britanie

Vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19, aprobat pentru utilizare în Marea Britanie

Publicat: 31.12.2020
Vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19, aprobat pentru utilizare în Marea Britanie
Credit foto: Shutterstock

Vaccinul produs de AstraZeneca și Universitatea Oxford a fost aprobat pentru utilizare în Marea Britanie.

Vaccinul conceput de oamenii de știință de la Universitatea din Oxford a fost aprobat pentru utilizare în Marea Britanie.

Acesta marchează un moment de cotitură major și va duce la o extindere masivă a campaniei de imunizare din Marea Britanie.

Marea Britanie a comandat 100 de milioane de doze de la producătorul AstraZeneca – suficient pentru a vaccina 50 de milioane de oameni. Primele doze vor începe să fie folosite de luni, potrivit BBC.

Aprobarea de către autoritatea de reglementare a medicamentelor înseamnă că vaccinul este atât sigur cât și eficient.

Vaccinul Oxford / AstraZeneca a fost conceput în primele luni ale anului 2020, testat pe primul voluntar în aprilie și de atunci a trecut prin studii clinice la scară largă care au implicat mii de oameni.

Un vaccin cu o „formulă câștigătoare”

Grupul farmaceutic AstraZeneca susţinea recent că a găsit, după cercetări suplimentare, că a descoperit o „formulă câștigătoare” care-l face să fie la fel de eficient precum cel al candidaților rivali.

„Credem că am descoperit formula câștigătoare și cum să obținem eficacitatea care, după două doze, este la fel de ridicată ca la toți ceilalți”, spunea directorul general Pascal Soriot în Sunday Times, adăugând că vaccinul AstraZeneca asigură „100% protecţie împotriva formelor severe de Covid-19”.

Vaccinul Oxford / AstraZeneca era aşteptat cu nerăbdare, deoarece este relativ ieftin şi nu trebuie păstrat la temperaturi la fel de scăzute ca cel de la Pfizer / BioNTech, de exemplu, depozitat la -70 grade. Acest lucru face mai uşoară vaccinarea pe scară largă, precum şi în casele de îngrijire medicală.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase