Home » Știință » Un start-up dezvăluie o nouă rachetă capabilă să trimită oameni în spațiu

Un start-up dezvăluie o nouă rachetă capabilă să trimită oameni în spațiu

Publicat: 06.03.2021

Rocket Lab, o companie din Noua Zeelandă, a dezvăluit o nouă navă spațială. Neutron este un vehicul complet reutilizabil capabil să trimită un echipaj de opt astronauți pe orbita Pământului.

Racheta elegantă este „menită pentru mega constelații, misiuni în spațiul îndepărtat și zborul spațial uman”, potrivit companiei. Racheta are aproape 40 de metri înălțime, fiind doar puțin mai înaltă decât racheta Falcon 9 de la SpaceX. De asemenea, racheta Neutron este concepută să transporte 1,5 tone până pe Marte.

Ideea companiei a fost să producă o rachetă care are dimensiunea ideală, în loc să irosească timp și bani cu vehicule de lansare care sunt prea mari.

„Mesajul este clar. Mai mare nu înseamnă mereu mai bine”

„Am ascultat ce au spus clienții noștri și mesajul este clar. Mai mare nu înseamnă mereu mai bine. Construirea în mod eficient a constelațiilor viitorului necesită lansarea mai multor sateliți pe diferite planuri orbitale”, arată comunicatul de presă al companiei Rocket Lab.

Racheta anterioară a companiei, Electron, a lansat până acum cu succes 17 misiuni, începând cu anul 2017. Compania speră ca în cele din urmă să facă racheta complet reutilizabilă. Până acum, propulsorul principal al rachetei s-a scufundat în ocean, însă Rocket Lab are de gând să îl înlăture în aer prin intermediul unui elicopter.

Totodată, Rocket Lab a mai anunțat planuri de a deveni publică printr-o corporație fantomă, fiind evaluată la 2,1 miliarde de dolari. Vestea vine după ce Virgin Galactic a devenit prima companie de turism spațială care a devenit publică în 2019.

Progrese majore pentru turismul spațial privat

Turismul spațial privat face progrese majore, tot mai mult companii pregătindu-se să ofere servicii de lansare la prețuri competitive, potrivit Futurism.

Big picture, încercarea companiei Rocket Lab să-și asigure contracte de lansare pentru mega constelații de sateliți, concurând cu rețeaua Starlink de la SpaceX, este un pas major în direcția unui viitor în care o călătorie în spațiu depinde doar de achiziționarea unui bilet.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Noi fotografii arată cât de mult a progresat SpaceX cu prototipul propulsorului de rachetă Super Heavy

O fotografie surprinsă recent cu racheta Starship de la SpaceX l-a făcut pe Elon Musk să promită „îmbunătățiri majore”

Momentul incredibil în care o rachetă trece prin fața Lunii. Fotograful a așteptat ani de zile o astfel de ocazie

SpaceX a semnat un parteneriat cu armata americană. Ce fel de rachetă va construi compania lui Elon Musk

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase