Home » Știință » Cum influențează sfârcurile erecte ale femeilor comportamentul bărbaților

Cum influențează sfârcurile erecte ale femeilor comportamentul bărbaților

Cum influențează sfârcurile erecte ale femeilor comportamentul bărbaților
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 17.03.2021

În 2020, psihologii de la Universitatea de Stat din New York, Oswego, au analizat modul în care bărbații și femeile reacționează la erecțiile sfârcurilor.

În prima parte a studiului, participanții au trebuit să observare seturi aleatorii cu perechi de imagini identice cu femei, cu excepția faptului că în unele imagini femeile aveau sfârcuri erecte, iar unele nu. Participanții au fost întrebați apoi să dea o notă femeilor din fotografii în funcție de o serie de 16 stări emoționale și fiziologice, inclusiv stări pozitive, negative și de excitație sexuală.

Pentru a se asigura că expresiile faciale nu influențează participanții, fețele femeilor au fost ascunse, în timp ce nivelul erecțiilor sfârcurilor au fost notat în mod independent. Femeile și bărbații au fost mai predispuși să asocieze emoții pozitive cu fotografiile femeilor cu sfârcuri erecte, în timp ce, în mod deloc surprinzător, bărbații au asociat emoții mai „sexy” cu acele imagini.

„Ar fi bărbații mai dispuși să ajute femei cu erecții ale sfârcurilor?”

A doua parte a studiului, publicat în jurnalul Evolutionary Behavioral Science, a oferit mai multe detalii despre efectul sfârcurilor erecte asupra bărbaților heterosexuali. Se pare că aceștia vor face tot posibilul să fie în preajma unor sfârcuri erecte.

Oamenii de știință au dorit să afle dacă acele stări emoționale aveau un efect asupra comportamentului bărbaților. „Spre exemplu, ar fi bărbații mai dispuși să ajute femei cu erecții ale sfârcurilor?”, au scris cercetătorii.

„Bărbații au considerat că femeile cu sfârcuri erecte ar trebui incluse în grupurile lor sociale”

La fel ca înainte, bărbații heterosexuali au fost rugați să noteze imagini cu femei cu și fără sfârcuri erecte. Aceștia au primit și o serie de întrebări care a testat schimbările din atitudinea lor, precum „ai fi dispus să împrumuți 100 de dolari acestei femei?”, „ai fi dispus să o ajuți dacă mașina ei se strică?”, etc. Grupul bărbaților a fost mult mai predispus să ajute femeile cu sfârcuri erecte, în special atunci când acel ajutor ar fi necesitat ca bărbații să fie în preajma femeii cu sfârcuri erecte.

„Bărbații au considerat că femeile cu erecții ale sfârcurilor merită acte de altruism, în special dacă acel altruism implica o interacțiune cu acea femeie. Bărbații se așteptau ca acele femei să fie mai altruiste cu ei. De asemenea, bărbații au considerat că femeile cu sfârcuri erecte ar trebui incluse în grupurile lor sociale”, au precizat oamenii de știință.

Cum au reacționat femeile?

Pe de altă parte, femeile heterosexuale nu au considerat că femeile cu sfârcuri erecte merită mai mult altruism și „nu au dorit ca femeile să fie incluse în grupurile lor sociale”, scrie IFL Science.

Oamenii de știință au mai subliniat că imaginile au arătat doar femei „atractive” și că nu s-au făcut cercetări care să includă variabile precum expresii faciale, sau imagini cu femei de vârste și tipuri de corp diferite .

Vă mai recomandăm să citiți și:

Orientarea sexuală se poate schimba: după 13 ani în care a crezut că e gay, un bărbat şi-a dat seama că este heterosexual

Pot cu adevărat partenerii de lungă durată să semene între ei? Un studiu a rezolvat, în sfârșit, misterul

Cuplurile de lesbiene se despart mai des decât cele de bărbaţi gay

De ce apare erecţia sfârcurilor?

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase