Home » Știință » Femeile însărcinate care au fost vaccinate cu Pfizer și Moderna au transmis anticorpi bebelușilor

Femeile însărcinate care au fost vaccinate cu Pfizer și Moderna au transmis anticorpi bebelușilor

Femeile însărcinate care au fost vaccinate cu Pfizer și Moderna au transmis anticorpi bebelușilor
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 29.03.2021

Vaccinurile împotriva COVID-19 de la Pfizer și Moderna sunt eficiente în cazul femeilor însărcinate. Vaccinurile le îmbunătățește răspunsul imunitar și chiar ajută la transmiterea de anticorpi la noii bebeluși, a descoperit un nou studiu.

Studiul a fost publicat recent în American Journal of Obstetrics and Gynecology. Cercetătorii au analizat 131 de femei care au primit vaccinurile între lunile decembrie și martie. 84 dintre femei erau însărcinate, iar alte 31 alăptau.

Oamenii de știință de la centre care au inclus Harvard și MIT au descoperit că femeile însărcinate și cele care alăptau au avut un răspuns imunitar la fel de puternic ca femeile care nu erau însărcinate și nu alăptau.

Mai mult, cercetătorii au aflat că bebelușii au primit anticorpi de la mamele lor vaccinate cu Pfizer și Moderna.

Studiul se alătură unui număr tot mai mare de cercetări care indică faptul că vaccinurile împotriva COVID-19 sunt o idee cât se poate de bună pentru femeile însărcinate. În luna martie, Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC) din SUA a anunțat că nu au existat rezultate adverse în cadrul unui studiu care a implicat 30.000 de femei însărcinate vaccinate.

Vaccinurile împotriva COVID-19, o idee bună pentru femeile însărcinate

Studiul a mai arătat că bebelușii născuți de femei care au primit vaccinurile aveau niveluri „mult mai mari” de anticorpi împotriva noului coronavirus decât bebelușii născuți de femei care au fost infectate anterior cu COVID-19.

Femeile însărcinate nu au fost incluse în studiile clinice pentru vaccinurile împotriva COVID-19. Așadar, atunci când autoritățile americane au autorizat primul vaccin în luna decembrie a anului trecut, cel de la Pfizer și BioNTech, oficialii din sănătate au spus că femeile însărcinate trebuie să se consulte cu medicul de familie înainte să decidă dacă se vaccinează sau nu.

„Studiul acesta este doar o piesă dintr-un puzzle esențial”

Însă, acea decizie pare să devină tot mai clară.

„Studiul acesta este doar o piesă dintr-un puzzle care este esențial pentru a oferi femeilor însărcinate și celor care alăptează consiliere și sfaturi bazate pe cercetări în privința vaccinurilor”, a spus dr. Andrea Edlow, expert în medicina fetală și unul dintre autorii studiului.

Numeroase informații false despre vaccinurile bazate pe tehnologia ARN mesager, care folosește o moleculă de ARN pentru a învăța corpul să recunoască virusul și să-și pregătească un răspuns imunitar, scrie Science Alert.

Adepții mișcării anti-vaccinare continuă să răspândească informații false

Adepții mișcării anti-vaccinare continuă să răspândească mitul că vaccinul perturbă ADN-ul, ceea ce este imposibil din punct de vedere fiziologic. Vaccinurile nu intră în materialul nostru genetic.

Având în vedere cât de bine funcționează vaccinurile de la Pfizer și Moderna, „ar trebui să existe un risc foarte scăzut pentru dezvoltarea copilului”, a precizat dr. Jessica Madden, medic pediatru și neonatolog.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Motivul pentru care Hong Kong a oprit vaccinarea cu Pfizer și BioNTech

Cum a ajuns un fost vicepreședinte al Pfizer eroul neașteptat al adepților anti-vaccinare – analiză Reuters

Moderna a început să testeze pe mii de copii vaccinul împotriva COVID-19

Moderna bagă în studiile clinice un nou vaccin COVID-19 modificat pentru tulpina sud-africană

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase