Home » Știință » China a stabilit data primei misiuni cu echipaj pe Marte

China a stabilit data primei misiuni cu echipaj pe Marte

China a stabilit data primei misiuni cu echipaj pe Marte
Credit foto: CNSA
Publicat: 28.06.2021

China își propune să trimită prima sa misiune cu echipaj pe Marte în 2033,urmată de zboruri regulate, în baza unui plan pe termen lung de construire a unei baze permanent locuită și extragerea de resurse.

Planul ambițios, care va intensifica competiția cu Statele Unite pentru debarcarea oamenilor pe Marte, a fost dezvăluit după ce China a trimis un rover robotizat pe Marte la mijlocul lunii mai.

Lansările cu echipaj pe Marte sunt planificate pentru 2033, 2035, 2037, 2041 și mai departe, a declarat șeful principalului producător de rachete din China, Wang Xiaojun, la o conferință de explorare spațială în Rusia, prin link video, relatează Reuters.

Înainte de începerea misiunilor cu echipaj, China va trimite roboți pe Marte pentru a studia posibile amplasamente pentru bază și pentru a construi sisteme de extragere a resurselor, a raportat China Space News miercuri, citându-l pe Wang.

De ce este nevoie pentru a locui pe Marte

Pentru a locui pe Marte, echipajele ar trebui să poată utiliza resursele planetei, cum ar fi extragerea apei de sub suprafața planetei, generarea de oxigen și producerea de electricitate.

De asemenea, China trebuie să dezvolte tehnologie pentru a aduce astronauții înapoi pe Pământ. O misiune dus-întors fără echipaj pentru a achiziționa probe de sol de pe planetă este așteptată până la sfârșitul anului 2030.

Agenția spațială americană NASA a dezvoltat tehnologie necesară pentru a duce un echipaj pe Marte și înapoi în anii 2030.

China intenționează, de asemenea, să înființeze o bază la polul sudic al Lunii și să trimită expediții robotizate către asteroizi și Jupiter în jurul anului 2030.

La începutul lunii iunie, China a trimis trei astronauți la o stație spațială neterminată, în prima misiune cu echipaj din 2016, extinzându-și prezența în creștere în apropierea Pământului.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase