Home » Știință » Telescopul Spațial Hubble are probleme grave. Ultimul anunț făcut de NASA

Telescopul Spațial Hubble are probleme grave. Ultimul anunț făcut de NASA

Publicat: 01.07.2021

Telescopul Spațial Hubble este în mare pericol. Potrivit unui anunț recent al cercetătorilor de la NASAA, atât computerul principal al telescopului, cât și computerul de rezervă, se confruntă cu aceeași eroare.

Cu alte cuvinte, Hubble este într-o situație delicată. De asemenea, având în vedere că ultimul anunț de la NASA a fost făcut în urmă cu mai bine de cinci zile, devine tot mai clar să agenția spațială americană rămâne fără opțiuni pentru salvarea telescopului spațial.

Totodată, s-ar putea să nu mai primim vești despre Hubble prea curând. În timpul unei ședințe recente, Paul Hertz, director al diviziei de astrofizică de la NASA, a declarat că NASA va fi „foarte calculată” în analiza privind eroarea care afectează telescopul și nu se va pripi în încercarea de a rezolva problema.

Atât computerul principal cât și cel de rezervă se confruntă cu aceeași eroare

La data de 13 iunie, o problemă la computerul principal a forțat instrumentele științifice de la bordul telescopului spațial să intre în modul de siguranță. Oamenii de știință de la NASA au desfășurat teste pe 23 și 24 iunie pentru a vedea dacă pot rezolva problema și dacă operațiunile științifice pot fi reluate.

Însă, chiar și după activarea computerului de rezervă pentru prima oară în spațiu, după ce a fost instalat în urmă cu 12 ani, problemele au persistat. Atât computerul principal cât și cel de rezervă se confruntă acum cu aceeași eroare, a anunțat NASA.

Oamenii de știință își îndreaptă acum atenția spre alte componente de hardware, inclusiv instrumentul de formatare a datelor și regulatorul de energie de la bordul telescopului.

Telescopul Spațial Hubble a avut contribuții însemnate timp de 31 de ani

„Un regulator de energie asigură un flux constant de voltaj. Dacă tensiunea electrică este peste limită, aceasta ar putea cauza problemele observate”, au explicat cercetătorii de la NASA.

Săptămâna aceasta, inginerii vor continua să evalueze situația și vor încerca să treacă la un instrument de formatare și un regulator de energie de rezervă, potrivit Futurism.

Telescopul Spațial Hubble a avut contribuții însemnate pentru explorarea spațiului cosmic timp de 31 de ani, în urma cărora omenirea a putut observa atmosferele altor planete din afara Sistemului Solar. Tot ce putem face acum este să sperăm că zilele lui Hubble nu sunt numărate încă.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Telescopul Spațial Hubble ar putea fi pierdut pentru totdeauna. De ce nu trimite NASA un echipaj uman la Hubble?

Telescopul Spațial Hubble se luptă pentru supraviețuire. Un computer din anii 1980 ar fi de vină

Imaginea cu Nebuloasa Voalul, surprinsă de Hubble în 2015, a fost refăcută de astronomi

O nouă imagine uimitoare surprinsă de Hubble arată o stea pe punctul de a fi anihilată

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase