Home » Știință » Un start-up i-a luat-o înainte lui Elon Musk. Implantul neural mai puțin invaziv decât cel al companiei Neuralink

Un start-up i-a luat-o înainte lui Elon Musk. Implantul neural mai puțin invaziv decât cel al companiei Neuralink

Un start-up i-a luat-o înainte lui Elon Musk. Implantul neural mai puțin invaziv decât cel al companiei Neuralink
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 18.08.2021

Recent, Administrația Alimentelor și Medicamentelor (FDA) din SUA a acordat aprobare de reglementare companiei start-up de neurotehnologie Synchron, astfel oferindu-i undă verde pentru a desfășura experimente ambițioase și de a testa implantul său neural la pacienți umani care suferă de paralizie. Implantul neural al companiei ar putea fi primul care primește aprobare comercială.

Asta înseamnă că Synchron este înaintea companiei Neuralink a lui Elon Musk. În ciuda finanțării de peste 360 milioane de dolari, Neuralink nu a convins încă FDA că este pregătită pentru a trece la experimente umane cu implanturile neurale.

Musk susține că aceste implanturi vor permite utilizatorilor să-și conecteze creierul la inteligență artificială și că vor putea să vindece afecțiuni neurologice.

Tehnologia ar putea permite medicilor să trateze afecțiuni de la Parkinson până la paralizie

Scopul principal al Synchron este să implanteze o serie de senzori numită Stentrode în vena jugulară și în vasculatura care alimentează creierul cu oxigen, astfel putând să înregistreze întreaga activitate a creierului.

Imediat ce Stentrode este implantat, directorul executiv și fondator al Synchron, Thomas Oxley, precizează că tehnologia ar putea permite medicilor să trateze afecțiuni de la Parkinson până la paralizie, prin faptul că permite creierului să comunice cu foarte multă ușurință cu computere, potrivit Futurism.

Mult mai puțin invazivă față de metoda gândită de Neuralink

Oxley a mai explicat că succesul extrem de rapid al Stentrode este datorat deceniilor de cercetare asupra procedurilor minim invazive care folosesc dispozitive mici pentru a trata afecțiuni cardiovasculare.

Synchron se bazează pe aceleași tehnici care au fost demonstrate în procedurile cardiace dar care nu au fost niciodată aplicate în neurologie. Cu siguranță, procedură pare desprinsă dintr-un film de groază. Totuși, aceasta este mult mai puțin invazivă față de metoda gândită de Neuralink a lui Elon Musk prin care craniile voluntarilor ar trebui găurite și prevăzute cu fire metalice.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Câți bani a strâns Neuralink, compania lui Elon Musk, de la investitori

Un expert susține că Neuralink ne-ar putea vinde gândurile cele mai intime celui care plătește mai mult

Neuralink a dezvăluit o filmare care arată o maimuță cu cip în creier în timp ce joacă jocuri video

Cofondatorul Neuralink vrea să creeze o lume Jurassic Park și specii noi de dinozauri

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase