Home » Știință » O imagine uimitoare cu o galaxie din constelația Cuptorul, surprinsă de Telescopul Spațial Hubble

O imagine uimitoare cu o galaxie din constelația Cuptorul, surprinsă de Telescopul Spațial Hubble

O imagine uimitoare cu o galaxie din constelația Cuptorul, surprinsă de Telescopul Spațial Hubble
Credit foto: ESA/Hubble & NASA, J. Lee, PHANGS-HST
Publicat: 26.08.2021

NASA a publicat recent o imagine uimitoare surprinsă de Telescopul Spațial Hubble care arată o galaxie spiralată aflată la 68 de milioane de ani-lumină depărtare de Pământ.

Galaxia spiralată este cunoscută drept NGC 1385 și este situată în constelația Cuptorul (Fornax), potrivit cercetătorilor de la NASA. Descrisă de agenția spațială americană ca o „bijuterie”, imaginea a fost surprinsă cu Wide Field Camera 3 a telescopului Hubble, considerată a fi camera cea mai de încredere a telescopului spațial.

Constelația Cuptorul a fost numită de Nicolas-Louis de Lecaille, un astronom francez din secolul XVIII. Totuși, constelația nu a fost numită așa datorită căldurii sale. Lui Lacaille îi plăcea pur și simplu să denumească descoperirile și constelațiile după instrumente științifice. Alte descoperiri ale astronomului francez includ Atlia, Telescopium și Norma.

Mulți au speculat că Hubble nu va mai putea fi salvat

La începutul verii din acest an, Telescopul Spațial Hubble a intrat în modul offline timp de o lună întreagă după ce sistemul său de control a întâmpinat probleme.

De asemenea, pentru o perioadă de timp, mulți au speculat că Hubble nu va mai putea fi salvat. Din fericire, inginerii de la NASA au reușit să repornească telescopul spațial cu ajutorul unui computer de rezervă, scrie Futurism.

Cea mai nouă fotografie surprinsă de Hubble

Totuși, având în vedere că agenția spațială americană nu deține o navă spațială pentru a trimite astronauți la Hubble, situația este foarte instabilă. Asta înseamnă că următoarea problemă de hardware ar putea fi ultima pentru Hubble.

Pentru moment, ne putem bucura de cea mai nouă fotografie surprinsă de Hubble. Să sperăm că telescopul va mai face câteva descoperiri fascinante înainte ca misiunea sa să ajungă la sfârșit.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O imagine spectaculoasă cu trei galaxii îndepărtate, surprinsă de Hubble

Vești bune de la NASA. Telescopul Spațial Hubble a fost, în sfârșit, repornit

Imaginea cu Nebuloasa Voalul, surprinsă de Hubble în 2015, a fost refăcută de astronomi

O nouă imagine uimitoare surprinsă de Hubble arată o stea pe punctul de a fi anihilată

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase