Home » Știință » Oamenii de știință lucrează la o toaletă inteligentă. Metoda inedită prin care te recunoaște

Oamenii de știință lucrează la o toaletă inteligentă. Metoda inedită prin care te recunoaște

Oamenii de știință lucrează la o toaletă inteligentă. Metoda inedită prin care te recunoaște
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 03.10.2021

Cercetătorii doresc să transforme toaleta clasică într-una inteligentă și nu este vorba despre scaune încălzite sau accesorii pentru bideu.

Cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității Stanford dezvoltă un scaner care poate recunoaște „amprenta anală” sau „trăsăturile distinctive ale anodermului” utilizatorului, adică pielea (suprafața) canalului anal, informeză Wall Street Journal, preluat de Futurism.

Pentru realizarea acestei toalete inteligente, cercetătorii au instalat o cameră în vasul toaletei și au folosit algoritmi de învățare automată pentru a aloca fiecare scaun câte unui utilizator. „Sistemul ar putea calcula chiar și debitul și volumul urinei folosind vizualizarea computerizată ca și unitate de măsurare ”, conform cercetătorilor.

Oamenii de știință spun că datele confidențiale sunt stocate și analizate într-un server cloud criptat.

Toaleta poate analiza probele de scaun

Sonia Grego, cofondatoarea Coprata, un startup care se ocupă de monitorizarea fiziologică și este afiliat la Universitatea Duke, vrea să revoluționeze folosirea toaletelor prin scanarea eșantioanelor de excremente și urină, pentru indicatori de sănătate, inclusiv boli cronice și chiar cancer.

O altă companie, numită Toi Labs, este cu un pas înainte în ceea ce privește scaunul său de toaletă inteligent TrueLoo. Toaleta poate analiza probele de scaun „folosind metode optice, analizând lucruri precum volumul, claritatea, consistența, culoarea”.

Aceste toalete inteligente sunt destinate mai ales persoanelor în vârstă.

Dar, la fel ca în cazul tuturor dispozitivelor, oamenii se întreabă unde ajung datele colectate. Mulți utilizatori „nu ar dori, din motive foarte bune, ca obiectivele (camerele n.r.) să arate partea de jos”, a declarat Phil Booth, coordonatorul MedConfidential.

Citește și: 

În ce loc din casă este recomandat să fie ţinute dispozitivele inteligente

Vaci „învățate să meargă la toaletă”, într-un experiment pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

Oraşul din două ţări. „De fiecare dată când mă duc la toaletă trebuie să traversez graniţa”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase