Home » Știință » Profesor de microbiologie: Numărul de persoane protejate nu coincide cu numărul de persoane vaccinate

Profesor de microbiologie: Numărul de persoane protejate nu coincide cu numărul de persoane vaccinate

Publicat: 09.11.2021
Profesor de microbiologie: Numărul de persoane protejate nu coincide cu numărul de persoane vaccinate
Credit foto: Shutterstock

Numărul de persoane protejate nu coincide cu numărul de persoane vaccinate, spune profesorul italian de microbiologie Andrea Crisanti. Creșterea numărului de cazuri de coronavirus depinde în principal de durata protecției oferită de vaccin.

Creșterea, chiar și în Italia, a numărului de cazuri de coronavirus depinde în principal de durata de protecție oferită de vaccin, motiv pentru care este necesară așa-numita a treia doză.

De acest lucru este convins Andrea Crisanti, director al Departamentului de Medicină Moleculară de la Universitatea din Padova, care a explicat vineri, în cadrul conferinței „Il tempo della salute”, organizat de Corriere della Sera, că „dinamica transmiterii COVID depinde de doi factori: numărul de persoane protejate și durata protecției”, scrie Agenția ANSA.

„Numărul de persoane protejate nu coincide cu numărul de persoane vaccinate, pentru că după șase luni protecția scade semnificativ pe partea de transmitere”, a adăugat profesorul.

Când scade protecția împotriva infecției COVID

O persoană vaccinată este protejată în proporție de 95% împotriva infecției și a transmiterii bolii, dar după șase luni această protecție scade la 40%.

„De aceea trebuie să facem a treia doză. Dacă vrem să protejăm persoanele fragile, oncologii și bătrânii, trebuie să vaccinăm selectiv aceste persoane, dar dacă vrem să menținem transmisia la un nivel scăzut, trebuie să facem a treia doză pentru toată lumea”, a spus Crisanti.

În final, întrebat cum își imaginează Crăciunul, Crisanti a răspuns: „Crăciunul și Revelionul pot fi sărbătorite, dar eventual în rândul persoanelor vaccinate și cu precauțiile necesare”.

Germania a decis administrarea celea de-a treia doze de vaccin tuturor

Germania a decis administrarea celea de-a treia doze de vaccin anti-COVID tuturor, la șase luni după a doua doză. Între timp, președintele landului Turingia, Bodo Ramelow, a amenințat că nu va mai trata persoanele nevaccinate în spitale dacă presiunea asupra unităților sanitare va crește prea mult.

A treia doză de vaccin Covid pentru toată lumea la șase luni după a doua doză. Aceasta este principala măsură decisă de conferința miniștrilor sănătății din landurile Germaniei.

„Al patrulea val a accelerat foarte mult și lovește puternic. Ne așteaptă săptămâni dificile”, a declarat ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, în cadrul unei întâlniri cu presa după reuniune.

Între timp, președintele landului Turingia, Bodo Ramelow, a amenințat că nu va mai trata persoanele nevaccinate în spitale dacă presiunea asupra unităților sanitare va crește prea mult, relatează Mediafax.

Începând de luni, Saxonia a devenit primul land german care a restricționat accesul în restaurante, baruri și evenimente culturale doar pentru persoanele imunizate, adică cele care au fost vaccinate sau vindecate de COVID, excluzând posibilitatea de a folosi testele ca permis de trecere.

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Europa, Hans Kluge, atrăgea atenția că Europa este din nou epicentrul pandemiei, iar rata de transmitere este „foarte preocupantă”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase