Directorii firmelor de robotică spun că obiectivul este eliminarea forței de muncă umane din economie

16 11. 2021, 09:00

Reacționând la așa-numita „penurie de forță de muncă”, angajatorii încearcă să găsească modalități pentru a-și înlocui, în sfârșit, muncitorii cu mașinării. Astfel, companiile de robotică sunt foarte fericite să-i ajute.

David Zapico, director executiv al unei companii de robotică Ametek Inc., a declarat că firma sa „lucrează la capacitate maximă” pentru că, în viziunea sa, „oamenii vor să elimine forța de muncă”, potrivit Futurism.

Zapico nu este singurul care crede asta. Directorii de la Hormel Foods Corp și Domino’s Pizza au confirmat, de asemenea, că fac investiții în automatizare în încercarea de a reduce costurile forței de muncă și pentru a răspunde la „resursele limitate de forță de muncă”.

„Revoluția roboților nu mai vine, pentru că este deja aici”

Cu toate acestea, tendința ridică mari semne de întrebare. Cum rămâne cu oamenii?

Etica roboticii care înlocuiește muncitorii umani este destul de complicată.

Dacă tendința accelerează, economistul Daron Acemoglu de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) a explicat că „cererea pentru forța de muncă va crește lent, inegalitățile se vor intensifica, iar oportunitățile pentru mulți muncitori cu studii medii nu vor fi prea bune”.

Așa cum scriu și jurnaliștii specialiști în domeniu, „revoluția roboților nu mai vine, pentru că este deja aici”.

Roboții unei companii au efectuat „echivalentul a 6,8 de milioane de ore de lucru uman”

Fondatorul unei companii numite Brain Corp chiar a precizat că „flota” sa de roboți autonomi a efectuat „echivalentul a 6,8 de milioane de ore de lucru uman”.

„Suntem încântați să celebrăm faptul că am ajuns la o acoperire de 9 miliarde de metri pătrați cu flota noastră care reprezintă suprafața spațiului comercial din Statele Unite”, a declarat Eugene Izhikevich, director executiv al Brain Corp.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Ghepardul robotic de la MIT a învățat cum să sară. Inginerii au creat un sistem inovator pentru asta

SpaceX și-a flexat uriașul braț robotic „Chopsticks” pentru prima oară. Cum va fi folosit?

Inevitabilul s-a întâmplat. O companie a dezvăluit robotul lunetist, conceput pentru precizie și o varietate de condiții

LEONARD, robotul biped care poate merge pe sfoară și skateboard. Ce altceva mai poate face LEO?