Avertismentul experților: Nu mai purtați pandantive „anti-5G” radioactive

27 12. 2021, 10:00

Experții nucleari din Țările de Jos avertizează că pandantivele anti-5G pe care unii oameni le poartă în speranța că se vor proteja de frecvențe periculoase sunt, de fapt, foarte periculoase.

Care este problema mai exact? Ei bine, aceste produse emit radiație ionizantă cu potențial periculos, cu alte cuvinte, sunt radioactive, iar asta ar putea cauza efecte negative asupra sănătății pe termen lung. Pe scurt, ironia este palpabilă.

„Expunerea la radiație ionizantă poate cauza efecte negative asupra sănătății. Din cauza riscului pentru sănătate, aceste produse care conțin materiale radioactive sunt prin urmare interzise prin lege”, a anunțat autoritatea olandeză pentru siguranța nucleară și protecția împotriva radiației printr-un comunicat de presă.

Produse cu radiație ionizantă pe care consumatorii ar trebui să le evite

Agenția a mai avertizat că, deși aceste dispozitive nu emit niveluri intense de radiație, purtarea unor astfel de pandantive non-stop ar putea duce în cele din urmă la niveluri care depășesc „limita stringentă pentru expunerea pielii care este aplicată în Țările de Jos”.

Oficialii au enumerat 10 produse cu radiație ionizantă pe care consumatorii ar trebui să le evite, inclusiv „pandantive cuantice” și brățări cu „ioni negativi”, produse comercializate și pentru copii.

Adepții teoriilor conspiraționiste critică de ani buni tehnologia 5G, argumentând că razele complet inofensive sunt de fapt periculoase și ar putea fi folosite pentru a răspândi coronavirus.

Tehnologia 5G este sigură, din câte știm până acum

Situația s-a agravat atât de mult anul trecut încât inginerii din Regatul Unit erau atacați pe străzi, iar turnurile de telecomunicații erau incendiate de adepți ai teoriilor conspiraționiste.

Până și Organizația Mondială a Sănătății a trebuit să spună ceea ce era deja evident: tehnologia 5G este sigură, din câte știm până acum.

Acum, unii dintre acești conspiraționiști au trecut la bijuterii „cu puteri vindecătoare”, inclusiv produse care ar putea să facă rău celor care le poartă, în loc să îi protejeze de un pericol care de fapt nu există.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un pandantiv medieval este încă un lucru găsit de căutătorii de comori amatori din Anglia

Cea mai veche bijuterie decorată din Eurasia: un pandantiv de fildeș vechi de 41.500 de ani

Pandantive de sticlă unice din epoca scitică au fost găsite în Ucraina

Pandantivele din dinți de elan dovedesc rolul esențial al acestui animal în Epoca de Piatră