Home » Știință » Inimă de porc modificată genetic, transplantată pentru prima dată unui pacient

Inimă de porc modificată genetic, transplantată pentru prima dată unui pacient

Inimă de porc modificată genetic, transplantată pentru prima dată unui pacient
Foto: Shutterstock
Publicat: 16.01.2022

În premieră medicală, medicii au reușit un transplant de inimă de porc modificată genetic unui pacient, într-un ultim efort de a-i salva viața. Spitalul din Maryland declară că pacientul se simte bine la trei zile după operația experimentală.

Deși este prea devreme pentru a ști dacă operația va funcționa, marchează un pas în încercarea de zeci de ani de a folosi într-o zi organe de animale pentru transplanturi care să salveze vieți, arată BBC News.

Medicii de la Centrul Medical al Universității din Maryland spun că transplantul a demonstrat că o inimă de porc modificată genetic poate funcționa în corpul uman fără să fie respinsă pe moment.

Pacientul, David Bennett, în vârstă de 57 de ani, știa că nu există nicio garanție că experimentul va funcționa, dar era pe moarte, nu era eligibil pentru un transplant de inimă umană și nu avea altă opțiune, a declarat fiul său.

Inima unui porc care a salvat un om

„Aveam de ales între deces și transplant. Eu vreau să trăiesc”, a declarat Bennett cu o zi înainte de operație.

Bennett respira singur, însă deocamdată conectat la un aparat care îi ajută noua inimă.

Următoarele câteva săptămâni vor fi critice, deoarece Bennett se va recupera după operație, iar medicii vor monitoriza cu atenție cum se descurcă.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase