O rocă a rămas blocată în una dintre roțile roverului Perseverance, trimis de NASA pe Marte

07 03. 2022, 20:35

Roverul Perseverance, trimis de NASA pe Marte, pare să fi luat la bord un mic pasager clandestin în timp ce se deplasa pe suprafața Planetei Roșii.

Imagini publicate recent arată o rocă de mărime medie care a rămas blocată într-o roată a roverului.

Prima întâlnire cu roca pare să fi avut loc la data de 6 februarie și poate fi vizionată în galeria de imagini disponibilă pe pagina oficială a NASA. Următoarea fotografie în care a apărut roca a fost făcută la data de 25 februarie. Roca pare să se fi erodat și să fie mai mică decât în prima poză.

Roverul Perseverance își vede de treabă pe Marte

A treia și cea mai recentă imagine a fost colectată la 2 martie. Acolo, roata roverului Perseverance pare să conțină mici particule de praf marțian sau fragmente de rocă. Toate imaginile au fost publicate pe site-ul oficial NASA.

În ciuda pasagerului neașteptat, roverul Perseverance își vede de treabă pe Marte ca și cum nimic nu s-a întâmplat. Roverul a doborât și recorduri, iar asta a fost posibil mulțumită designului actualizat al lui Percy, care include șase roți confecționate din aluminiu. De asemenea, roțile dispun de crampoane care îi oferă stabilitate pe terenul accident și prăfuit, iar fiecare roată are un diametru de peste 50 cm.

Totul decurge conform planului pentru Perseverance

Este bine de știut că totul decurge conform planului pentru roverul Perseverance, însă nu-i așa că poate fi extrem de neplăcut atunci când ai o pietricică blocată în încălțăminte și nimeni nu te ajută?

Să sperăm doar că roca va cădea sau se va dezintegra cât mai curând fără să creeze probleme pentru rover, potrivit Futurism.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cum ar putea rocile de pe Pământ să ajute roverul Perseverance în misiunea sa pe Marte

„Avem locuri de vizitat și roci de observat”. Roverul Perseverance a parcurs o distanță record pe Marte

Roverul Perseverance s-a blocat. Ce dificultăți a întâmpinat vehiculul trimis de NASA pe Marte?

Roverul Perseverance a observat „ceva ce nu a mai văzut nimeni” în rocile de pe Marte