Home » Știință » Cele trei alimente care ne scurtează viața, potrivit unui nou studiu

Cele trei alimente care ne scurtează viața, potrivit unui nou studiu

Publicat: 20.03.2022

În cazul în care carnea de vită, puiul și produsele lactate fac parte în mod regulat din dieta ta, atunci ar fi timpul să faci câteva schimbări în alimentație.

Potrivit unui studiu realizat de Penn State University College of Medicine din Pennsylvania, aceste trei opțiuni alimentare ar putea să vă scurteze viața,

Pericolul potențial constă în faptul că, deși carnea de vită, puiul și lactatele conțin toate aminoacizi cu sulf, studiul a constatat că, de fapt, consumul unei cantități mari din acești acizi poate duce la un risc mai mare de boli cardiovasculare și poate avea chiar un rezultat fatal, potrivit EatThis.

Cele mai nocive alimente pentru inimă

Atunci când cercetătorii au analizat rezultatele a aproape 120.700 de participanți la două studii, au observat că cei care consumau o cantitate dublă de aminoacizi cu sulf, considerată rezonabilă, „au avut un risc anual cu 12% mai mare de a dezvolta o boală cardiovasculară și un risc cu 28% mai mare de a muri din cauza acestei afecțiuni pe parcursul celor 32 de ani de studiu”.

De asemenea, au constatat că cea mai mare parte a aminoacizilor cu sulf provenea din alimente precum carnea de vită, pui și lactate.

Noua cercetare evidențiază faptul că dietele bogate în proteine animale, mai exact aminoacizii care conțin sulf din carne, pui și lactate, sunt legate de o sănătate mai precară.

Ce ar trebui să includă o dietă sănătoasă pentru inimă?

„Studiul arată, de asemenea, că o dietă sănătoasă pentru inimă ar trebui să includă mai multe fructe și legume și proteine vegetale, cum ar fi fasolea și nucile, în loc de carne și lactate”, spune nutriționista Lisa Young, autoarea cărții Finally Full, Finally Slim.

„Cu toate acestea, nu trebuie să eliminăm în totalitate alimentele bogate în aminoacizi cu sulf, cum ar fi carnea și lactatele, dar ar trebui să ne concentrăm pe crearea unor modele alimentare sănătoase”, concluzionează Young.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Dieta cu care vei cuceri lumea. Ce mâncau spartanii?

Ar putea fi dieta Paleolitică o metodă eficientă de a pierde în greutate?

Dieta nordică scade colesterolul și glicemia chiar și atunci când nu slăbim

O dietă sănătoasă ar putea crește speranța de viață cu până la 10 ani

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase