Home » Știință » Cea mai bună băutură pentru inimă, potrivit științei

Cea mai bună băutură pentru inimă, potrivit științei

Publicat: 03.04.2022

Inima permite sângelui să circule în tot corpul, trimite nutrienți către alte organe, având un rol esențial în funcționarea corectă a organismului uman. Astfel, pentru a o proteja de boli și de afecțiuni legate de vârstă, trebuie să ne asigurăm că alegem cele mai bune alimente și băuturi pentru sănătatea inimii.

Există o mulțime de băuturi sănătoase pentru inimă, dar care este cea mai bună dintre acestea? Lisa Young, autoarea cărții Finally Full, Finally Slim, susține că cea mai bună băutură pentru inimă este apa.

„A fi hidratat este important pentru inimă, deoarece sângele va beneficia de o hidratare adecvată și, de asemenea, se va asigura că transporți eficient oxigenul. De asemenea, apa susține capacitatea corpului de a scăpa de deșeuri”, spune Young.

Se poate spune cu siguranță că apa este una dintre cele mai importante, dacă nu chiar cea mai importantă băutură pentru sănătatea noastră în general. Acest lucru are sens mai ales când ne gândim că organismul este alcătuit în mare măsură din apă.

Beneficiile consumului de apă

Menținerea unei hidratări regulate ajută digestia, reglarea temperaturii, absorbția și transportul substanțelor nutritive și multe alte funcții corporale cruciale. Iar cercetările recente au descoperit că hidratarea poate fi, de asemenea, o componentă cheie pentru sănătatea inimii tale, ajutând la prevenirea insuficienței cardiace.

Un studiu din 2021, publicat în European Society of Cardiology, a constatat că menținerea hidratării în timp ar putea nu numai să scadă șansele unei persoane de insuficiență cardiacă, dar ar putea ajuta la întârzierea îngroșării „camerei principale de pompare” a inimii, un proces care poate crește semnificativ riscul de insuficiență cardiacă.

Cercetătorii implicați în acest studiu au subliniat faptul că o persoană obișnuită nu consumă zilnic suficientă apă și că ar trebui să se pună mai mult accent pe o hidratare adecvată, nu doar pentru sănătatea inimii, ci și pentru sănătatea ta generală.

Alte băuturi excelente pentru inimă

Apa este, în cele din urmă, cea mai bună băutură pentru inimă, însă Young notează, de asemenea, că există și alte băuturi sănătoase pe care le poți consuma, pe lângă apă.

„Ceaiul verde este sănătos pentru inimă și conține proprietăți antiinflamatorii”, spune Young. „În plus, s-a demonstrat că există o legătură între consumul de ceai verde și scăderea numărului de probleme de sănătate la nivelul inimii.”

De asemenea, și smoothie-urile pot fi sănătoase pentru inimă, spune Young. „Putem adăuga în smoothie fructe și legume sănătoase pentru inimă, cum ar fi afinele, banana, varza kale și spanacul. Aceste alimente conțin vitamine și antioxidanți care oferă protecție pentru inimă”, a concluzionat Young, potrivit EatThis.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Vești bune pentru iubitorii de cafea. Consumul zilnic poate fi benefic pentru inimă

Bărbatul care a primit transplantul experimental cu o inimă de porc a murit

Un nou tip de celule importante pentru puls, găsite în inimă

Americanii testează ”inima bionică”, pentru testarea valvelor cardiace artificiale

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase